facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 16, 2024

Gemist kijk live luister live

Wederom heeft Merselo onnodig punten laten liggen.

maart 20, 2023

Op een zonnige zondagmiddag stond de wedstrijd tegen de plaatselijke SVEB uit Broekhuizenvorst op het programma.

Het wedstrijdverslag van de afgelopen wedstrijden kan in principe worden gekopieerd en geplakt voor deze wedstrijd. Wederom heeft Merselo namelijk onnodig punten laten liggen waarbij deze middag voornamelijk in balbezit werd gedomineerd, maar de trekker niet over kon worden gehaald. Hoewel SVEB de hekkensluiter is van de competitie, blijft het een stugge ploeg, mede gelet op de resultaten tegen topploegen waarbij veelal met 1-0 of 2-0 werd verloren. Daarentegen ligt het probleem van SVEB voornamelijk voorin waarbij in 16 wedstrijden slechts 10x werd gescoord. Merselo verwachtte voorafgaand aan de wedstrijd dat SVEB in een verdedigende 4-4-2 zou spelen met een hangende linksbuiten. In de thuiswedstrijd had SV Merselo behoorlijk wat moeite met de spelopvatting van SVEB, waarbij uiteindelijk met slechts 1-0 werd gewonnen. Weliswaar speelde SV Merselo vrijwel de gehele wedstrijd met 10 man, maar een makkelijke middag was het allerminst. Stef van Asten wijzigde zijn opstelling ten opzichte van de laatste wedstrijd tegen Stormvogels 28. Als gevolg van de blessures van Tim Philipsen en Bas Philipsen, trad deze middag Bas Litjens aan in de spits en mocht Robin van Dijck zich weer eens laten zien vanaf het begin en speelde vanaf de linksbuiten positie. Roel Verkoijen was niet fit om te starten en werd vervangen door Marvin Arts. Merselo had de hele week getraind op een 3-4-3 opstelling waardoor voornamelijk bij balverlies de slag gewonnen kon worden op het middenveld. Deze opstelling werd echter na 2 minuten omgezet naar een 4-3-3, aangezien SVEB kennelijk besloot om ook deze middag met 3 spitsen aan te treden.

Merselo domineerde dus vanaf de eerste minuut en probeerde een snelle goal te forceren. Op het grote veld van SVEB was het voor de centrale verdedigers van Merselo mogelijk om veel ballen achter de laatste linie te leggen of te crossen. Dit werd ook veelvuldig uitgevoerd, echter steeds was de laatste pass in de 16 onnauwkeurig of te gehaast. Zo werd na 16 minuten de eerste kans gecreëerd, waarbij Bas Litjens na een tegenaanval werd gelanceerd en direct verlengde op Robin van Dijck, die in een keer uithaalde en de bal voorlangs ging, waarbij achteraf een aanname en een geplaatste bal wellicht een betere optie was. Merselo was aan de bal superieur aan SVEB echter kon niet tot grote uitgespeelde kansen komen. Daarvoor was deze middag een individuele actie nodig of een fout van van SVEB. Zo werd in de 32e minuut Tom Michels aangespeeld door Ahmad Qurishi, en hij drong met een mooie solo het 16 meter gebied in echter zijn schot met links ging rakelings voorlangs. Verder dan deze kansen en een afstandsschot van Rens Wismans die ruim voorlangs ging, kwam Merselo niet in de 1e helft.

In de 2e helft werd door Merselo een tandje bijgeschakeld. Nog sneller werd van kant gewisseld in balbezit en nog sneller werden ballen gecrosst op de links en rechtsbuiten. Dit leverde ook de nodige kansen op in de 2e helft, waarbij SVEB nauwelijks meer over de middellijn kwam. De eerste kans was in de 2e helft voor Daan Hendriks die zich goed vrij kapte en met links rakelings over schoot. Na 60 minuten had Merselo op 0-1 moeten komen. De vrije trap van Bas Litjens werd goed de 16 ingedraaid waarbij Ahmad Qurishi de bal vrij kon binnenkoppen, hij miste echter de bal waardoor de keeper redding kon brengen. De rebound was niet besteed voor Tom Michels die in de handen van de keeper schoot. Al was het de vraag of een eventueel doelpunt - in verband met buitenspel - zou worden goedgekeurd door de goedleidende scheidsrechter deze middag. In de slotfase schoot Jordy Wismans 2x van afstand. Schot 1 ging rakelings voorlangs en zijn 2e schot werd knap uit de kruising getikt door de keeper van SVEB. In de laatste 3 minuten probeerde Merselo nog met lange halen een kans te creëren, echter daarvoor heeft Merselo niet de voetballers voor en een fatsoenlijke kans werd dus ook niet meer gecreeerd in de slotfase. Door goed ingrijpen van de verdedigers werden in de slotfase nog gevaarlijke counters van SVEB onschadelijk gemaakt en de krachten vloeiden bij beide teams weg. Na 94 minuten voetbal floot de scheidsrechter af en Merselo droop teleurgesteld met een 0-0 gelijkspel af.

Merselo morst dus wederom dure punten deze middag. Vooral wanneer bekend werd dat koploper Heijen verloor van DEV Arcen. In balbezit is Merselo veelal de baas over de tegenstander, echter uiteindelijk gaat het om doelpunten om wedstrijden te kunnen winnen. Tegenstanders passen zich aan Merselo, en dat kan enerzijds worden gezien als een compliment, maar anderzijds aan Merselo de taak om daarop te antwoorden en daar slaagt zij momenteel niet in. Hopelijk komt daar komende weken verandering in, waarbij ook de nodige spelers terugkomen van een blessure. Komende donderdag om 20:00 staat alweer de volgende wedstrijd op het programma thuis tegen Kronenberg. Nieuwe ronde nieuwe kansen tegen een ploeg in vorm, die de afgelopen 6 wedstrijden ongeslagen is. Wellicht een ideale tegenstander voor Merselo om eindelijk weer eens 3 punten te pakken! Tot donderdag!