facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 20, 2024

Gemist kijk live luister live

Merselo wint eindelijk weer en stuurt Kronenberg met grote nederlaag naar huis

maart 31, 2023

Na 2 afgelaste wedstrijden op rij mocht SV Merselo op donderdagavond de wedstrijd tegen Kronenberg inhalen.

In een verhitte wedstrijd, zonder dat de grenzen werden overschreden, won SV Merselo overtuigend van Kronenberg.
Dat beide ploegen op scherp stonden was in de beginfase merkbaar. Op het hobbelige trainingsveld van SV Merselo werd in de 1e helft nauwelijks gevoetbald. Voornamelijk veel strijd van beide ploegen waarbij niet werd nagelaten om over en weer een tik uit te delen, en de bank van beide ploegen lieten zich verbaal meerdere malen horen. Duidelijk was dat het vechtvoetbal SV Merselo beter lag en de spelers van Kronenberg werden daardoor met de minuut gefrustreerder. Merselo kwam ook terecht op voorsprong. Nadat Damian Bruijsten in de beginfase met een rush over de linkerkant al een waarschuwingsschot loste, kwam Merselo na 10 minuten terecht op 1-0. Na een lange bal van Kronenberg kon Ahmad Qurishi de bal oppikken en speelde Robin van Dijck in. Robin verlengde de bal op Damian Bruijsten die vrij kwam voor de keeper. Damian omspeelde de keeper en kon de 1-0 binnentikken. De grensrechter stond met de vlag omhoog maar werd genegeerd door de scheidsrechter. Hierna had SV Merselo het lastig. De duels werden pittiger, waarbij Guus Achten en Damian Bruijsten op de bon werden geslingerd, en Kronenberg kreeg het voor elkaar om met combinatievoetbal tot kansen te komen. In de 21e minuut kreeg de spits van Kronenberg een serieuze kans die werd overgeschoten. 5 minuten later schoot de middenvelder van Kronenberg van afstand, maar Bram van Soest kon met moeite de bal klemvast pakken. In de tegenstoot probeerde SV Merselo met counters gevaarlijk te worden. Voornamelijk Robin van Dijck speelde een sterke wedstrijd en was met zijn snelheid de onzekere linksback van Kronenberg telkens de baas. Na 30 minuten kreeg Merselo de grootste kans op de 2-0. Wederom kon Merselo de bal achter de laatste linie leggen, en het was Damian Bruijsten die vrij op de keeper af kon. Damian probeerde de bal af te spelen op de vrijstaande Bas Litjens, maar helaas tikte hij de bal te ver vooruit waardoor de keeper kon ingrijpen. De ruststand was dan ook 1-0.

Na rust kende SV Merselo een vliegende start. Bij de aftrap van Kronenberg veroverde Tom Michels direct de bal en kon een rush inzetten over de rechterkant. Daarbij werd hij onreglementair neergehaald. De daaropvolgende vrije trap werd door Damian Bruijsten schitterend bij de 2e paal neergelegd waar Ahmad Qurishi vrij stond om de bal diagonaal binnen te koppen. 2-0 na 46 minuten. Hierna was Kronenberg geknakt en rijp voor de slacht. In een tijdsbestek van 25 minuten scoorde Merselo 3x. De goed ingevallen Daan Hendriks ontving de bal op links en bediende Robin van Dijck. Vrij voor de keeper schoot Robin beheerst de 3-0 binnen en bekroonde daarmee zijn goede optreden met een goal. Bij de 4-0 waren de rollen omgedraaid. Robin bediende Daan Hendriks en Daan rondde met een diagonaal schot overtuigend af. In deze fase werd Kronenberg keer op keer gekilled in de rug. De centrale verdedigers van Kronenberg gaven ontzettend veel ruimte weg waar de snelle aanvallers van Merselo wel raad mee wisten. Bij de 5-0 kon Robin van Dijck na een steekbal wederom vrij op de keeper af en legde de bal breed op Daan Hendriks die zijn 2e van de avond binnen tikte. In de laatste minuten kreeg Kronenberg het door om toch maar in te zakken om de schade beperkt te houden en Merselo geloofde het wel. De scheidsrechter besloot om geen blessuretijd bij te trekken en floot na exact 90 minuten af.