facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray

Gemist kijk live luister live

Merselo wint topper van DSV Sint Anthonis

april 04, 2023

SV Merselo heeft een belangrijke overwinning behaald in Sint Anthonis.

Man van de wedstrijd was Bas Litjens die met 2 belangrijke doelpunten een belangrijk aandeel had in de overwinning. De Snelle Vogels (DSV) is de nummer 2 van de competitie en stond voorafgaand aan de wedstrijd 5 punten voor op Merselo. Merselo wist dus dat bij een gelijkspel of verlies de titelaspiraties in de ijskast gezet konden worden.

Dat Merselo niet okselfris was, bleek in de beginfase van de wedstrijd. Op een werkelijk dramatisch veld kreeg Merselo geen grip op het combinatievoetbal van DSV. DSV heeft na de 3-0 afstraffing eerder dit seizoen in Merselo haar spelopvatting gewijzigd; waarbij eerder in een aanvallende 4-3-3 opstelling werd gespeeld, treden de mannen uit Sint Anthonis sedertdien met een afwachtende 5-3-2 opstelling aan. In de beginfase begon Merselo dus niet scherp en werd in de eerste 15 minuten afgetroefd op felheid. De 2 ijverige spitsen van DSV probeerden druk te zetten, en DSV probeerde met opportunistisch en direct spel Merselo in de problemen te brengen. De organisatie van Merselo stond niet en het was wachten op de 1-0. De 1-0 viel al na 8 minuten waarbij een corner door de nummer 9 van DSV vogelvrij werd binnengeschoten. Tijdens de blessurebehandeling aan de neus van Ahmad Qurishi werd de opstelling door Stef van Asten gewijzigd waarbij Merselo in een 3-4-3 opstelling ging spelen. Dit pakte goed uit, waarbij Merselo eenvoudig onder de druk van DSV kon spelen. De eerste kansen volgden ook snel. Zo loste Jordy Wismans een eerste schot af vanaf de 16, maar deze werd gepareerd door de keeper van DSV. Even later kreeg Marvin Arts een mega kans die vanaf 5 meter de bal hoog over schoot na een klutssituatie, al werd hij daarbij ook gehinderd door Robin van Dijck. De verdiende gelijkmaker volgde uiteindelijk in de 42e minuut. Doelpuntenmaker was Bas Litjens die zijn eerste doelpunt maakte dit seizoen na een voorzet van Robin van Dijck die hij diagonaal in de kruising kopte. Zijn harde werken van de afgelopen weken werd nu ook beloond met een doelpunt.

Na rust bleef Merselo in een 3-4-3 opstelling spelen, en DSV kon na de 1-0 geen enkele grote kans meer creëren. De ploeg uit St. Anthonis zakte ver in en riep de problemen over zich af. Merselo domineerde aan de bal en het was wachten op de 1-2. De eerste waarschuwing werd gegeven in de 51e minuut waarbij wederom een strakke voorzet van Robin van Dijck door Bas Litjens werd gemist. De 1-2 volgde niet veel later in de 55e minuut na een corner van Jordy Wismans waarbij de bal door wederom Bas Litjens bij de 1e paal knap werd binnengekopt. Hierna kon Merselo haar favoriete spelletje spelen door compact te spelen en te loeren op de counter. Kansen op de 1-3 waren er voldoende. Een afstandsschot van Robin van Dijck werd gekeerd door de doelman van DSV en een schitterend schot van Jordy Wismans scheerde rakelings langs de kruising.  De 1-3 in de 65e minuut viel uiteindelijk na geblunder van de verdedigers van DSV. Jordy Wimans zette goed druk en kon de bal ontfutselen. De doelman van DSV stond ver voor zijn doel, waardoor Jordy met een simpele schuiver de 1-3 kon maken en de wedstrijd besliste. De laatste 20 minuten was nog billen knijpen omdat DSV aanvallend ging wisselen en met 4 aanvallers ging spelen, en Merselo de wedstrijd van donderdag begon te voelen. Tot grote kansen leidde dit echter niet, op een voorzet na die bij de 1e paal door de spits van DSV hoog over werd geschoten. Merselo voetbalde de wedstrijd volwassen uit, en verliet Sint Anthonis met 3 punten in de tas.