facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray

Gemist kijk live luister live

Merselo domineert in balbezit maar vergeet te scoren in Siebengewald.

maart 06, 2023

Merselo domineert in balbezit maar vergeet te scoren in Siebengewald

Merselo heeft de eerste wedstrijd in maart teleurstellend gelijkgespeeld tegen Stormvogels 28 uit Siebengewald. Merselo wist vooraf dat de maand maart een belangrijke maand zou worden. Niet alleen de concurrenten zouden het tegen elkaar opnemen, maar Merselo zou op “papier” lager geklasseerde ploegen treffen. De eerste wedstrijd van deze allesbeslissende maand werd helaas teleurgesteld afgesloten met een 0-0 eindstand.
Merselo begon moeizaam aan de wedstrijd, en de opdracht om snel druk te zetten, werd niet consequent uitgevoerd. Merselo verloor in de beginfase voornamelijk op het middenveld ieder duel waardoor de tweede bal steeds voor Stormvogels 28 was. Merselo mocht van geluk spreken dat Stormvogels 28 in de eerste 20 minuten niet de leiding nam. Stormvogels 28 had zich deze middag duidelijk aangepast aan Merselo. Terwijl in de thuiswedstrijd Stormvogels 28 4-3-3 speelde, traden ze deze middag aan in een verdedigende 5-3-2 opstelling. Hun spelopvatting was duidelijk om op de 0 te spelen en bij omschakeling zo snel mogelijk hun 2 snelle spitsen lanceren. Die opdracht werd voornamelijk in de eerste 20 minuten goed uitgevoerd, waarbij Stormvogels 28 3 opgelegde kansen creëerde. De eerste kans was na 5 minuten waarbij de spits uit de rug van Guus Achten sloop en vrij kwam voor Bram van Soest. Bram kon zijn schot echter pareren tot hoekschop. In de 10e minuut werd na een scrimmage de bal inschoten en - uitblinker deze middag - Guus Achten kon de bal van de lijn halen. In de 18e minuut volgde de laatste kans van Stormvogels 28 deze middag en tevens de grootste kans van de wedstrijd. De spits van Stormvogels 28 kon opendraaien en de diepgaande middenvelder lanceren en de nummer 11 van Stormvogels had alle tijd om de bal in de hoek te plaatsen, maar trapte de bal hoog over en naast. Daar kwam Merselo goed weg. Hierna nam Merselo het initiatief over. Na een afstandsschot van Jordy Wismans die de bovenkant van de lat toucheerde, kreeg Merselo diverse kansen om te scoren. Zo werd een corner op de lat gekopt, kon Rens Wismans na een scrimmage inschieten waarbij de bal van de lijn gehaald, en werden diverse schietkansen in de 16 van Damian Bruijnsten en Jordy Wismans gepareerd door de goede keeper van Stormvogels 28. 0-0 was dan ook de ruststand.

Na rust was het eenrichtingsverkeer richting het doel van Stormvogels 28. Stormvogels 28 beperkte zich tot verdedigen en wist dat Merselo het lastig heeft tegen tegenstanders die zich laten inzakken. Ook deze middag had Merselo niet de vorm om tot grote uitgespeelde kansen te komen. De grote kansen werden voornamelijk gecreëerd door slecht uitverdedigen van Stormvogels 28 of uit standaardsituaties. Na balverlies op het middenveld kon Jordy Wismans de ingevallen Bas Litjens lanceren maar zijn inzet werd gepareerd door de keeper, al zou een eventuele doelpunt worden afgevlagd door de grensrechter. In de 74e minuut kreeg Bas Litjens wederom een kans om te scoren na een slechte uittrap van de keeper van Stormvogels 28. De lob van Bas was helaas net niet hoog genoeg om de doelman te passeren. Merselo werd in de slotfase onnauwkeurig aan de bal waardoor Stormvogels 28 eenvoudig overeind kon blijven. Ook de scheidsrechter kon het slechte spel in de slotfase kennelijk niet aanzien en besloot na exact 90 minuten af te fluiten.

Merselo heeft in deze fase van het seizoen aan de bal gewoonweg niet de vorm om tot uitgespeelde kansen te komen, laat staan doelpunten. Ook de cijfers na de winterstop spreken boekdelen waarbij in de laatste 3 wedstrijden slechts 1x gescoord (nota bene uit een corner) werd. Uiteraard speelt ook het gemis van spits en aanspeelpunt Tim Philipsen een rol, die helaas de komende periode is uitgeschakeld met een knieblessure.