facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
maart 30, 2023
     
kijk live kijk live luister live

Politie

Merselo komt slecht uit de winterstop en verliest haar tweede wedstrijd op rij

februari 27, 2023

Merselo moet voorlopig pas op de plaats maken in de race om het kampioenschap.

Op een koude en winderige zondagmiddag werd in een kwalitatief slechte wedstrijd (van beide kanten) met 0-1 verloren van Heijen. Beide ploegen traden aan in een 4-3-3 opstelling, waarbij beide ploegen zeer afwachtend startten. Op het hobbelige veld van Merselo konden beide partijen deze middag tot geen enkele uitgespeelde kans komen. Een verdwaalde voorzet vanaf de zijlijn 2 minuten na rust werd binnengekopt bij de 2e paal wat achteraf de beslissende goal voor Heijen bleek te zijn deze middag. Merselo trad aan zonder de geblesseerden Tim en Bas Philipsen, waardoor Daan Hendriks na lange tijd weer zijn opwachting mocht maken in de spits, en Marvin Arts speelde op de rechtsback positie.

Merselo startte de wedstrijd nog redelijk en liet de bal rondgaan. Heijen maakte ook geen aanstalten om de verdedigers van Merselo onder druk te zetten. Geloerd werd op balverlies van Merselo, om vervolgens toe te slaan in de counter. Daarin slaagde de ploeg uit Heijen niet en het was Merselo die de meeste dreiging had zonder grote uitgespeelde kansen te creëren. Daan Hendriks kon na 20 minuten na een afgeslagen corner bij de 2e paal vrij binnenkoppen maar kopte in het zijnet. En even later schoot Damian Bruijsten wederom bij de 2e paal kiezelhard op de buitenkant van dezelfde paal. Merselo kreeg in de 1e helft maar liefst 8 corners mee, maar helaas werd hier niet van geprofiteerd. Aan de overkant creëerde Heijen in de 40e minuut hun eerste kans. De middenvelder van Heijen kapte zich vrij op de 16, echter zijn schot belandde recht in de handen van Bram van Soest. 0-0 was dan ook de ruststand.

In de 2e helft begon Heijen feller, en was Merselo niet direct bij de les. Bij een ingooi kon de spits van Heijen terugleggen op hun linkerspits. De linkerspits kon vervolgens makkelijk aannemen, kijken en vervolgens de bal bij de 2e paal neerleggen. De bal waaide over Tom Michels en met een beetje geluk kon zijn directe tegenstander de bal via de binnenkant van de paal binnenkoppen. 0-1 na 48 minuten. Hierna kon Heijen haar spel spelen, door flink in te zakken tot eigen helft en de bal over te laten aan Merselo. Het was aan Merselo om wederom - net als de wedstrijd tegen DEV Arcen - op jacht te gaan naar de gelijkmaker. Ondanks het vele balbezit kon Merselo voorin echter niet tot grote kansen komen. Steeds was de laatste bal onnauwkeurig, waren de beslissende aannames deze middag matig of verdedigde Heijen gewoon goed uit. Dit heeft Heijen dit seizoen ook meermaals bewezen door makkelijk op de 0 te (kunnen) spelen en heeft samen met Merselo het minst aantal doelpunten tegen gekregen. Enige wapenfeit van Merselo in 2e helft werd genoteerd in de 78e minuut waarbij een afstandsschot van Jordy Wismans rakelings voorlangs ging. In de laatste 10 minuten probeerde Merselo met het inbrengen van Bas Litjens en Robin van Dijck, en met het doorschuiven van Kevin Poels, opportunistischer te spelen, echter de verdediging van Heijen hield goed stand. Zoals zo vaak dit seizoen heeft Merselo het lastig om tegen voornamelijk georganiseerde ploegen tot grote kansen te komen.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: SV Merselo
  • Bron artikel: SV Merselo
  • Datum: maandag 27 februari 2023
Tags