facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 19, 2024

Gemist kijk live luister live

SV United hervat competitie met overtuigende zege op Vitesse'08

februari 08, 2023

Het eerste elftal van SV United heeft zondagmiddag een probleemloze overwinning geboekt.

De ploeg van trainer Fenne Smits versloeg de laagvlieger uit Vitesse'08 Gennep dankzij twee doelpunten van Roel Jacobs en een treffer van Michal Kolodziejski: 0-3.
In de eerste competitiewedstrijd na de winterstop werd United al snel gevaarlijk. Tuur Philipsen dacht de bezoekers in de zevende minuut op voorsprong te schieten, maar zag zijn inzet door een Vitesse-verdediger van de doellijn worden gekopt. Vervolgens duurde het even voordat er meer serieuze kansen te noteren vielen, totdat Jacobs na een halfuur spelen trefzeker was. Uit een voorzet vanaf de linkerkant werkte de middenvelder de bal tegen de touwen. Op dat moment was Vitesse overigens al ontsnapt aan een rode kaart na het onderbreken van een veelbelovende aanval met een sliding die te laat kwam. De scheidsrechter wilde van een tweede gele kaart echter niets weten.Voor rust bleef het bij die ene treffer van Jacobs, die de marge drie minuten na de onderbreking hoogstpersoonlijk verdubbelde. Uit een perfect aangesneden corner van aanvoerder Joris Peelen kopte Jacobs bij de tweede paal het tweede United-doelpunt binnen. Daarmee was het verzet van Vitesse eigenlijk al gebroken. United ging makkelijker voetballen en combineerde er lustig op los op de helft van de thuisploeg. In de 62ste minuut leidde dat tot een doelpunt van Sven Lensen op aangeven van Kolodziejski, maar vanwege buitenspel werd dat doelpunt afgekeurd.

Gelukkig voor United viel de 0-3 een minuut later alsnog. Na een goedlopende aanval legde Philipsen de bal uit een voorzet van Bram Lookman panklaar voor Kolodziejski, die de bal met zijn befaamde linker vervolgens beheerst in de verre hoek schoot. Daarmee besliste de Poolse aanvaller de wedstrijd definitief. Het enige dat de ploeg van Smits zichzelf kon verwijten, was dat het in het laatste halfuur niet meer scoorde. Via Kolodziejski, Tom Theeuwen en invaller Mike Linders kreeg United nog grote kansen om de score uit te breiden, maar dat werd nagelaten. Het enige dat Vitesse nog liet zien, waren een aantal overtredingen. Nadat de thuisploeg al een tweede keer ontsnapte aan een rode kaart na een wilde charge eindigde het de wedstrijd vlak voor tijd alsnog met tien man vanwege een directe rode kaart voor natrappen.