facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray

Gemist kijk live luister live

Merselo verliest terecht van het kick en rush voetbal van DEV Arcen

februari 13, 2023

In de uitwedstrijd pakte de tactiek van Merselo goed uit door in te zakken en compact te spelen.

Dit keer werd echter gekozen om direct druk te zetten, en dat kwam Merselo in de 1e helft duur te staan.

Merselo werd vanaf de aftrap direct verrast, waarbij de linksback hun snelle spits en tevens topscorer de diepte instuurde. De spits van DEV tikte de bal ver voor zich uit en begon aan een sprint en rende daarbij Ahmad Qurishi er uit. De voorzet van de spits kon vervolgens eenvoudig worden binnen getikt door zijn kompaan voorin. 0-1 na 1 minuut. Nog geen 5 minuten later werd het zelfs 0-2. Na een te korte terugspeelbal kon wederom de snelle spits de bal voor zich uit tikken en wederom kon de verdediging van Merselo hem niet bijbenen waardoor de spits 1 op 1 kwam met Bram en vrij kon uithalen. Zijn inzet leek door Bram te kunnen worden gekeerd, echter de bal was volgens de scheidsrechter over de lijn en de stand was 0-2 na 8 minuten. De compacte organisatie, die Merselo zoveel punten heeft opgeleverd dit seizoen, was in de eerste 10 minuten compleet zoek. Vanaf dit moment werd duidelijk dat het een lastige middag zou worden waarbij DEV ervoor koos om met 5 verdedigers te spelen, en bij slordig balverlies van Merselo het Engelse kick and rush voetbal te spelen en direct met een lange bal hun 2 snelle voorhoedespelers te lanceren. Merselo probeerde zich in de 1e helft weer in de wedstrijd te spelen. Daarbij had Merselo teveel (onnodige) overtredingen nodig waarbij de warrige scheidsrechter ook niet altijd even adequaat optrad. Niettemin had Merselo na een half uur de kans om terug te komen in de wedstrijd. Eerst belandde de afstandsknal van Jordy Wismans op de paal, en kon Tom Michels de rebound net niet binnen tikken. Even later werd een corner van Roel Verkoijen net over gekopt door Ahmad Qurishi. Tot uitgespeelde kansen kwam Merselo echter niet. Aan de overkant bleef Arcen levensgevaarlijk op de counter. 2 minuten voor rust werd het toch weer spannend en daar was een corner voor nodig. Damian Bruijsten bracht de bal voor en Ahmad Qurishi kon de bal nu wel binnenkoppen. 1-2 en direct werd er gefloten voor de rust.

2e helft was zoals verwacht eenrichtingsverkeer richting het doel van DEV Arcen, zonder dat Merselo noemenswaardige kansen kon creëren. Meermaals viel de bal net verkeerd of werd de voorzet simpel gepakt door de doelman van DEV Arcen. DEV Arcen verdedigde goed en had geleerd van de vorige ontmoeting waarbij constant ruimte ontstond in het centrum. Ook de lange ballen van Merselo in de laatste 10 minuten waren kansloos als gevolg van de goede koppers centraal achterin bij DEV Arcen. De wedstrijd werd reeds in de eerste 10 minuten beslist, en Merselo was niet bij machte om terug te komen in de wedstrijd. Dat was de simpele conclusie van deze middag. De scheidsrechter floot bij een 1-2 eindstand af, en Merselo gaat met een flinke kater het carnavalsseizoen in.