facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray whatsapp omroepvenray
augustus 19, 2022
kijk live kijk live luister live

Politie

Stikstof maakt ook hier de gemoederen los

juni 24, 2022

Vanaf het moment dat minister van der Wal de stikstofaanpak van het kabinet bekendmaakte ontstond er een orkaan van protesten in het land.

Het nadelige gevolg voor de natuurgebieden is de reden waarom, na jarenlang rapporten schrijven en discussiëren, eerst nu daadwerkelijk ‘garen op de klos’ moet komen vindt de overheid. Die uitvoeringstaak wordt bij de provincie gelegd die een jaar de tijd krijgt om met gebiedsplannen te komen.

Met name de boeren in de Peel vrezen voor hun toekomst omdat daar de uitstoot van stikstof met zeker 70 % moet dalen. Zoals de boeren nu boeren kan het straks wellicht niet meer op dezelfde manier. Behalve het slechte perspectief voor de boeren komt er begin 2023 ook nog een kabinetsbeleid voor de stikstofuitstoot door verkeer en industrie.

Joop den Uyl zei ooit “het zal nooit meer worden zoals het was” toen het ging over de oliecrisis. Nu zullen de boeren vanwege de stikstofemissie hun onderneming moeten gaan aanpassen met innovaties of mogelijkerwijs zelfs moeten gaan stoppen met boeren.

De stichting Burgers van Venray wil de mening van inwoners van Venray en de kerkdorpen peilen over deze nogal ingewikkelde stikstofproblematiek. Zij nodigt u uit om tot 21 juli op haar website www.burgersvanvenray.nl uw reactie aan te geven op de stelling: 

In Venray stikt het van de stikstof.

Op die site staat ook informatie van diverse organisaties over stikstof.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Burgers van Venray
  • Bron artikel: Burgers van Venray