facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray whatsapp omroepvenray
augustus 19, 2022
kijk live kijk live luister live

Politie

Scouting de Peelspeurders zoekt nieuwe vrijwilligers

juni 24, 2022

Scouting de Peelspeurders Venray bestaat bijna 40 jaar, maar is dringend opzoek naar nieuwe waardevolle vrijwilligers.

Al bijna 40 jaar lang worden er elke week de leukste en uitdagendste activiteiten georganiseerd met als klap op de vuurpijl elk jaar een zomerkamp voor de vele jeugdleden van Scouting de Peelspeurders uit Venray.

Ondanks dat deze jeugdvereniging enorm populair is, wat te zien is aan de groeiende ledenaantallen, dreigt er een te kort aan leiding. Dit wil de vereniging koste wat kost voorkomen en is daarom op zoek naar nieuwe vrijwilligers die zich willen aansluiten bij de ‘scoutingfamilie’ die momenteel bestaat uit 75 vrijwilligers.

Scouting de Peelspeurders uit Venray biedt kinderen en jongeren een plezierige en uitdagende vrijetijdsbesteding. Samenwerken, zelfstandigheid, ontplooiing en respect voor elkaar én de natuur zijn belangrijke thema’s die zij als vereniging stimuleren. Dit doen zij in verschillende groepen ieder met hun eigen leeftijdsklasse.

Bevers (Gemengd) 5- 7 jaar, Welpen jongens 7-11 jaar, Welpen meiden 7-11 jaar, Welpen beertjes (gemengde groep voor kinderen die extra zorg en begeleiding nodig hebben.) 6-11 jaar, Verkenners (jongens) 11-15 jaar, Gidsen (meiden) 11-15 jaar, Panda’s (gemengde groep voor jongeren die extra zorg en begeleiding nodig hebben.) 11-18 jaar, Rowans (jongens) 15-18 jaar, Sherpa’s (meiden) 15-18 jaar, Stam (gemengd) 18-26 jaar.

Scouting Peelspeurders vertelt: "Omdat wij als vereniging trots zijn op onze vrijwilligers hebben we regelmatig kaderactiviteiten, zoals een gezellige barbecue en een nieuwjaarsreceptie. Lijkt het je leuk om als leiding aan de slag te gaan en daarmee een waardevolle bijdrage te leveren aan onze Venrayse jeugd? Twijfel je nog en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Meld je dan geheel vrijblijvend aan via www.peelspeurders.nl onder het kopje ‘aanmelden’. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op".

In september van dit jaar bestaat de vereniging 40 jaar. Dit wordt natuurlijk groots gevierd met een jubileumweekend.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Scouting de Peelspeurders