facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray whatsapp omroepvenray
juni 26, 2022
kijk live kijk live luister live

Politie

Venrayse schutterij klaar voor de Alde Limburger

juni 23, 2022

De schutterij ’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray heeft tijdens het tweede bondsschuttersfeest van de schuttersbond Juliana, bij de Bussen Schutten uit Neer een goede generale gehad voor hert Oud Limburgs Schuttersfeest in Mejel.

Voor de tweede keer op rij werd beslag gelegd op de dagprijs, één van de twee hoofdprijzen op een bondsschuttersfeest.

Hoewel de resultaten nog niet allemaal bekend zijn, bleken de volgende prijzen mee te gaan naar Venray:

2e prijs beste defilé in militair uniform;

1e prijs beste vaandeldrager in militair uniform (Bas Bom);

1e prijs Beste muziekkorps in de optocht;

2e Prijs Beste marketentstersgroep;

1e prijs Beste soliste in de jeugddivisie: Gwen Jacobs;

1e prijs Beste soliste in de 5e divisie: Lisa van Lierop;

1e Prijs Beste soliste in de 4e divisie (Silke Krijnen);

2e Prijs Jeugdluchtbuksschieten 12 t/m, 15-jarigen Lisa van Lierop;

Bij de schietwedstrijden behaalde het A-zestal de tweede prijs, het B-zestal werd 1e, de C werd 3e en de D1 werd vijfde, de D2 werd 2e en de D3 bleef weer ongeslagen en excelleerde naar de eersteprijs. Door deze geweldige schietresultaten werd om de dagprijs gestreden met de schutterij Sint Jan Grubbenvorst en werd deze dagprijs ook gewonnen en dit onderschrijft de vorm, die de Venrayse schutters op dit moment hebben.

De wioordvoerder van Schutterij ’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray vertelt: "Onze dank gaat uit naar onze zustervereniging van de Bussen Schutten Neer voor de mooie organisatie van dit bondsschuttersfeest".

Het komend weekend wordt het druk. Vrijdagavond 24 juni 2022 zal om 19:15 uur aan het eigen Gilde altaar in de Sint Petrus Banden Kerk de Mis worden gevierd en worden 6 jubilarissen gehuldigd, te weten Guus Stiphout (60 jaar lid), Frank Nelissen, Mirthe en Ilse Krijnen en Quinten en Mandy van Rhee (Allen 12,5 jaar lid). Vanaf 20:30 uur wordt deze jubilarissen een gezellig samenzijn aangeboden op de schuttersweide, waar iedereen welkom is.

Komende zondag gaat het door. De finale om de Schutterscombinatie Noord-Limburg zal plaatsvinden op de Venrayse schuttersweide. Vanaf 14.00 uur strijden op de schuttersweide in Venray acht schutterijen om de eindzege van deze prestigieuze schietstrijd. Ook daarbij is iedereen van harte welkom.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Schutterij ’t Zandakker
  • Bron artikel: Schutterij ’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray