facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 16, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Voortgang werkzaamheden Oostverbinding

juni 20, 2022

De werkzaamheden voor de eerste fase zijn inmiddels volop gaande. De contouren van de nieuwe rotonde en rijbanen zijn al zichtbaar.

Omdat er veel staat te gebeuren, is het hele werk opgedeeld in een aantal fases. Hieronder leest u over deze fases, de uitvoeringswijze en wanneer ze gepland staan.

De werkzaamheden in de eerste fase zijn begin april gestart. Er is al veel werk verzet. Bomen zijn gekapt en oude verhardingen zijn verwijderd. De wadi voor het hemelwater is gegraven en funderingen voor de nieuwe weg zijn aangebracht. In het eerste gedeelte van de Stationsweg tussen Oostsingel en Kruidenlaan zijn de contouren van de nieuwe weg al zichtbaar. Ook het slingerende pad door het park van Servaas wordt zichtbaar.

De kabels en leidingen voor de eerste fase zijn inmiddels verlegd, evenals de kabels verderop op de Stationsweg richting Klaproos en A73.
Deze zijn in één werkgang meegenomen om kosten te besparen. Zoals het er nu naar uitziet gaat voor de zomervakantie de nieuwe rotonde aan de Kruidenlaan
(deels) open voor aanwonenden en, na uitharding van de betonnen materialen, ook spoedig voor al het andere verkeer.

Het hele project van renovatie van de Stationsweg en aanleg van de verbindingsweg is een megaklus. Dit wordt dan ook niet in één keer aangepakt. Het project wordt
opgedeeld in fases. Zo blijft de bereikbaarheid zo optimaal mogelijk.


Nu fase 1 loopt, is gekeken naar de beste fasering voor de volgende delen. Daarmee is onder meer rekening gehouden met de geplande werkzaamheden aan de N270 en de stationsomgeving. Er is voor gekozen om na de afronding van fase 1 aan de Stationsweg, eerst de rotonde op de Henri Dunantstraat te realiseren.
Vervolgens wordt verder gegaan met de verbindingsweg tussen de Stationsweg en Henri Dunantstraat, inclusief de rotonde nabij de firma Jeuken (Aardbeien). Daarna reconstructie van het gedeelte van de Stationsweg tussen Medisch Centrum Antoniusveld en de A73. Daarmee wordt rekening gehouden met de bereikbaarheid voor de ondernemers aan de Stationsweg.
Ondanks dat de verbindingsweg dan eerder klaar is dan het reconstrueren van de Stationsweg, wordt niet afgeweken van de toezegging dat de Stationsweg opgeknapt moet zijn voordat de verbindingsweg open ga
at.
Doordat in de 4e fase de Stationsweg tussen Klaproos en A73 gestremd is, zal het verkeer dat dan gebruikt maakt van de verbindingsweg, nog niet verder naar het westen kunnen rijden via de Stationsweg.


De fasering is als volgt:
Fase 1 - april t/m november 2022: gedeelte Stationsweg tussen Oostsingel en het Medisch Centrum Antoniusveld.
Fase 2 - Q1 t/m Q2 2023: gedeelte Henri Dunantstraat, inclusief de rotonde en een deel verbindingsweg.

Fase 3 - Q3 t/m Q4 2023: het gedeelte Stationsweg ter hoogte van de nieuwe rotonde aan de oostzijde van de A73 (ter hoogte van Jeuken aardbeien en asperges) en
het aansl
uiting met de Henri Dunantweg.

Fase 4 - Q1 t/m Q2 2024: het gedeelte Stationsweg tussen Medisch Centrum Antoniusveld en de A73.

Heeft u vragen, ideeën of opmerkingen? Neem dan contact op met projectleiders Rogér Hoeijmakers of Martijn Kanters.

Zij zijn bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. (0478) 52 33 33.
Een nieuwsbrief gemist? 

Voor volledige en uitgebreide info
Kijk op www.venray.nl/project-oostverbinding.

 

 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Gemeente Venray
  • Bron artikel: Gemeente Venray
Gepubliceerd in Nieuws