facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray whatsapp omroepvenray
juni 26, 2022
kijk live kijk live luister live

Politie

Projectteam gemeenschapshuis De Linde start crowdfundactie

juni 09, 2022
Het projectteam dat zich bezighoudt met de herbouw van gemeenschapshuis De Linde in Oirlo is een Crowdfundactie gestart. Het extra budget dat de gemeente Venray voor de realisatie van het project heeft toegezegd alsook het gesponsorde bedrag van diverse bedrijven is volgens de commissie niet voldoende.
Crowdfundactie noodzakelijk

“Willen we straks ons verbouwde gemeenschapshuis ook sfeervol kunnen inrichten moet er nog wat extra’s bij, vandaar de start van een crowdfundactie. Wij hopen met name mensen van buiten Oirlo te bereiken, veel acties zijn opgezet vanuit het dorp, maar we willen ook oud inwoners en iedereen die Oirlo een warm hart toedraagt bereiken. Natuurlijk hopen we ook mensen of bedrijven te triggeren die spontaan zeggen ‘aan dit mooie project wil ik wel een bijdrage doneren’”, zo vertelt Peter Gommans, van de financiële commissie.

Vrijwilligers slopen gebouw

Na jaren van voorbereidingen voor het herbouwen van gemeenschapshuis De Linde in Oirlo, is de renovatie nu eindelijk van start gegaan. Vele vrijwilligers uit het dorp helpen mee met het slopen van het huidige gebouw. Door vrijwilligers in te zetten om deze klus te klaren kunnen er kosten bespaard worden op het hele project. Er zijn voor het bouwproject natuurlijk ook hoofd- en onderaannemers ingezet die hiervoor de professionele vakmensen leveren.

Gemeente Venray extra budget toegezegd

Om de kosten te drukken heeft de gemeente Venray daarbij nog een extra budget voor de herbouw van het pand toegezegd. “De gestegen bouw en materiaalkosten zijn enorm, en dan hebben we het nog niet over het opnieuw inrichten van het gebouw”, zo vertelt Marie-Elle Deenen van de commissie inrichting. Gommans voegt hieraan toe: “Er zijn veel spontane acties opgezet, er is gesponsord vanuit bedrijven, en er heeft een obligatie verkoop plaatsgevonden, dit heeft al heel wat opgebracht, maar toch is er nog een financieel gat te dichten”.

Eén ontmoetingsplek in dorp met 1200 inwoners

Oirlo heeft straks nog maar één ontmoetingspunt nu het dorpscafé over twee weken haar deuren sluit. Hier komen straks alle verenigingen en bezoekers samen midden in het hart van Oirlo, om koffie te drinken, te kaarten, samen te koken, iets te eten, een drankje te doen, of een feestje te vieren zoals carnaval of kermis. “Dat is waar het om draait, elkaar kunnen blijven ontmoeten en ons dorp leefbaar houden, en dat natuurlijk in een mooi sfeervol toekomstbestendig gebouw. Help mee om deze droom voor Oirlo waar te maken en steun onze crowdfunding, ook voor generatie na ons”, aldus het projectteam!

Via deze link kan men geld doneren aan het project: https://betaalverzoek.rabobank.nl/betaalverzoek/?id=enECBRFrTPWjVbZkdJfPZQ&qsl_reqcnt=1

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Projectteam Oirlo
  • Bron artikel: Projectteam Oirlo