facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray whatsapp omroepvenray
juni 26, 2022
kijk live kijk live luister live

Politie

Kleur&Kracht organiseert preventiebijeenkomst radicalisering Venrayse jeugd

juni 09, 2022
Op 22 juni organiseert de Stichting Kleur&Kracht een bijeenkomst ter preventie van radicalisering met als thema ‘U maakt het verschil”. Deze eerste bijeenkomst van het project, is gericht op jeugd- en onderwijsprofessionals, ondernemers, en andere personen die een belangrijke rol spelen voor de jeugd van Venray. De bijeenkomst start om 16.00 uur in de Witte Hoeve in Venray en duurt tot ongeveer 18.00 uur.
Maak het verschil

Tijdens de bijeenkomst ‘U maakt het verschil!’ vertelt gastspreker Monaïm Benrida, programmamaker Gelijke Kansen bij het Ministerie van OCW, over de rol van professionals en hoe ze het verschil kunnen maken voor de jeugd. De volgende vragen komen hierbij aan bod: Wat kunt u als professional betekenen in het weerbaar maken van jongeren? Welke kansen kunt u bieden? Hoe kunt u jongeren ondersteunen wanneer ze worstelen met hun sociale identiteit? En welke invloed hebben woorden?

Jongeren ondersteunen en kansen bieden

Volgens de stichting kunnen jongeren op verschillende manieren in aanraking komen met negatieve invloeden, die vervolgens kunnen leiden tot polarisatie, radicalisering en criminaliteit. De vraag die zij daarbij stellen is of het de jongeren zelf te verwijten is, of dat de ouders tekort zijn geschoten in de opvoeding? En ook welke invloed de maatschappij heeft op het gedrag van onze jongeren in Venray. De stichting vindt het dan ook belangrijk dat onze jongeren écht gezien worden en kansen krijgen en pakken zodat ze aan een mooie toekomst kunnen bouwen en hopelijk niet in aanraking komen met extreme gedachten en criminaliteit. “Jongeren echt zien, ondersteunen en kansen bieden werkt preventief en heeft een grote positieve invloed op hun ontwikkeling”, aldus de Stichting Kleur&Kracht.

Bijeenkomst ouders/verzorgers

De tweede bijeenkomst van dit project is gericht op ouders /verzorgers en alle andere belangstellenden. Deze zal plaatsvinden in de avond van 4 juli. Gastspreker Yassir Houtch, adviseur en trainer voor de ministeries van J&V, SZW en Defensie, vertelt dan over polarisatie in Nederland en de focus op weerbaarheid. Nadere informatie hierover deze bijeenkomst wordt op de website van Kleur&Kracht medegedeeld.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden of vragen stellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: slightly_different via Pixabay
  • Bron artikel: Stichting Kleur&Kracht