facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
juni 16, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Militracks 2024 met recordaantal pantservoertuigen

mei 22, 2024

Militracks 2024 belooft aankomend weekend een historisch spektakel te worden met een recordaantal pantsermaterieel uit de Tweede Wereldoorlog. Met meer dan 125 Duitse voertuigen die over het 1,5 km lange parcours zullen rijden, breekt Militracks alle records.

Dé kroon op het werk van deze bijzondere editie is de onthulling van de Panzer IV (zie foto onderaan), een middelzware Duitse tank die bekend stond om zijn betrouwbaarheid en reikwijdte. Nooit eerder heeft dit indrukwekkende pantserkanon zijn opwachting gemaakt tijdens Militracks.

Naast de Panzer IV kunnen bezoekers genieten van een breed scala aan historische voertuigen, waaronder een recordaantal volrupsvoertuigen zoals de Nashorn, de Sturmgeschutz III en de Tiger 1. Daarnaast zullen gepantserde halfrupsvoertuigen en unieke vondsten, zoals het enige overgebleven voertuig dat de Slag bij Stalingrad heeft doorstaan, te bewonderen zijn.

Voor de jongere bezoekers biedt Militracks een speciale attractie in de vorm van 'Mini-tracks', waar elektrisch aangedreven miniatuurvoertuigen worden gepresenteerd. Bovendien herleeft 'Armortek Hill', waar stalen modellen van historische voertuigen de heuvels in het bos zullen berijden, elk model tot in de kleinste details nagebootst.

Met de mogelijkheid om mee te rijden op historische voertuigen, een grote militariamarkt en toegang tot het Oorlogsmuseum, belooft Militracks 2024 een onvergetelijke dag te worden voor jong en oud.

Panzer IV Ausf H de Musée des Blindés de Saumur

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Oorlogsmuseum
  • Bron artikel: Oorlogsmuseum
  • Maker: Diana
Gepubliceerd in Nieuws