facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 02, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Maas Cleanup ook in de gemeente Venray

maart 13, 2024

Tienduizenden mensen zetten zich opnieuw in voor een schone Maas. Op en rond 23 maart bundelen vrijwilligers daarvoor hun krachten met bedrijven en maatschappelijke organisaties.

De van origine Limburgse organisatie breidt dit jaar aanzienlijk uit met nieuwe samenwerkingspartners in Brabant en Rotterdam. De meer dan 250 opruimacties bestrijken dit jaar voor het eerst het volledige Nederlandse deel van de Maas.

Een snel groeiende beweging

Steeds meer organisaties en vrijwilligers ruimen mee op. Dat doen zij door het jaar heen. Bedrijven kunnen zich als voogd, partner of supporter bij Maas Cleanup aansluiten. Als voogd adopteren zij een deel van de oever, een afval hotspot of een plek nabij hun bedrijf en maken ze zich vrijwillig verantwoordelijk voor het schoonhouden van deze plek. Bedreigingen voor de Maas krijgen daarmee een eigen stem en beschermer.

In 2024 hebben zich opnieuw tientallen nieuwe vrijwilligersgroepen bij de Maas Cleanup aangesloten. Daarnaast breidt de organisatie uit met nieuwe partners en voogden. In 2024 sluit ook Rotterdam zich aan! Van Zuid-Limburg tot Rotterdam sluiten onder andere Pinkpop, Fortuna Sittard, MVV, Zondag in het Zuiden, Fourtop, CleverStrategy en Facilicom zich aan.

Maas Cleanup

Maas Cleanup is een beweging van bedrijven, (natuur)organisaties en burgers, verenigd voor de Maas. In plaats van veroorzaker, willen zij samen oplosser worden van het afvalprobleem. Inmiddels is het initiatief uitgegroeid tot een bruisende community van bedrijven en organisaties die met elkaar, van Eijsden tot Rotterdam, werken aan een schone riviernatuur.

Ook in de gemeente Venray wordt flink opgeruimd. U kunt zich op 23 maart vanaf 13:30 uur verzamelen bij de Kooy 13 in Wanssum. Vanuit daar worden 3 verschillende gebieden opgeruimd.

Het duurt tot ongeveer 16:30 uur

Meld je hier aan

Wat heb je nodig?

Denk eraan dat je goede schoenen meeneemt. Stevige wandelschoenen bijvoorbeeld en bij voorkeur waterdicht. Materialen zoals prikkers, zakken en handschoenen worden door de organisatie verzorgd.

 

 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Maas Cleanup
  • Bron artikel: Maas Cleanup
  • Maker: Omroep Venray
Gepubliceerd in Nieuws