facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
februari 21, 2024
     
Gemist kijk live luister live

D66 Venray draagt stokje over aan Stef Smits

februari 06, 2024

Afgelopen week is tijdens de algemene afdelingsvergadering Stef Smits gekozen tot nieuwe voorzitter van D66 Venray. Stef nam het stokje over van Felix Rippe, die na meer als 7 jaar zijn functie aan het eind van zijn termijn zat. Stef is al langer actief bij D66 Venray. Hij is commissielid en zit al langer in het bestuur als penningmeester. Daarnaast is hij op dit moment verkiesbaar op een mooie 29ste plek bij de verkiezingen voor het Europees Parlement.

Felix Rippe kijkt terug op een mooie en uitdagende tijd in de afgelopen jaren bij D66 Venray. Felix: Het valt niet mee in deze politiek rauwe tijd de gemoederen te bedaren, jonge mensen te motiveren en goed politiek werk op lokaal niveau te leveren. Als bestuurder zag ik mij in de rol het politieke werk te faciliteren en ervoor te zorgen dat er een breed draagvlak gevonden kon worden voor de te nemen besluiten.

D66 is een zeer democratisch georganiseerde partij, waarbij ieder lid in de gelegenheid gesteld wordt mee te praten en mee te stemmen. Dit leidt tot interessante discussies en het houdt allen van ons scherp. En dat zie je terug in een goede gedegen en onderbouwde politiek geleid door onze fractie- en commissieleden. Het is dan ook mooi om te zien dat de kiezer in Venray dit ons beloond heeft met een stabiel aantal stemmen over de afgelopen 8 jaar, iets om trots op te kunnen zijn. Ik denk ook dat wij als lokale partij veel dichter bij de burger staan als onze landelijke partij. Het is fijn een lijntje naar Den Haag te hebben, maar wij voeren hier lokale politiek in lijn met de progressief liberale principes van de partij.

Heel triest vind ik de ontwikkeling, dat enthousiaste vrijwilligers, (jonge) mensen die veel energie en tijd steken in het formuleren van standpunten en het nemen van overwogen besluiten, via sociaal media geïntimideerd worden; hele grove taal en teksten als “we weten waar je woont”……. zijn normaliteit geworden, ook in Venray. Blijkbaar beseffen mensen het nog niet, dat besluiten over maatschappelijke zaken en gemeenschapsgelden in de raadszaal binnen een democratisch systeem besloten worden. En het anoniem schreeuwen vanuit de zijlijn, intimideren en bedreigen zonder zelf het initiatief te nemen er iets aan te doen, gebeurt ook hier in Venray. Diep triest.

Is dit dan de reden voor je vertrek? Nee zeker niet, het maakt me alleen maar nog gemotiveerder om mij voor een normale democratie in te zetten. Nee, mijn bestuurlijke tijd zit erop. Bij D66 zijn slechts twee bestuursperiodes achter elkaar mogelijk. Ik blijf zeker ook nog actief lid van D66-Venray, een echt gezellige club hardwerkende mensen, die met goede dossierkennis serieus en goed politiek werk verrichten en zich voor de belangen van de Venrayse burger inzet. Helemaal leuk, als meer mensen komen aansluiten. Welkom!

En wat zijn dan de plannen van de nieuwe voorzitter? Stef: “We gaan na de Europese verkiezingen plannen smeden én ons voorbereiden op de gemeenteraadsverkiezingen in 2026. Ik hoop dat we als lokale partij de diversiteit in onze samenleving kunnen gaan weerspiegelen. Hopelijk kunnen we met een gemêleerde lijst, die diversiteit in alle richting uitstraalt, voor de dag komen. Zoals Felix zegt, we hebben een gezellige club van enthousiaste mensen. Deze club moeten en kunnen we verder uitbouwen! Samen met Theo Zegers als fractievoorzitter wil ik nieuwe commissieleden zien te binden, die straks onze lijst zullen gaan verstrekken. Met het competente bestuur en fractie ben ik overtuigd dat we de ingeslagen weg verder kunnen uitbouwen. De afgelopen jaren hebben we als D66 Venray laten zien dat we verantwoordelijkheid willen nemen. Niet alléén door Venray mee te besturen met onze wethouders, maar ook door het voortouw te nemen bij het samenwerkingsakkoord toen het in de Venrayse politiek tegenzat. Deze verantwoordelijkheid zullen we blijven nemen. Vanaf nu met nóg meer energie. Samen gaan we zorgen voor een stabiel Venray waar we met elkaar in dialoog blijven. Een Venray waar niemand tussen wal en schip valt. Een Venray dat nieuwe energie uitstraalt. Een Venray dat leeft!”

Aanvullende informatie

  • Bron foto: D66 Venray
  • Bron artikel: D66 Venray
Gepubliceerd in Nieuws