facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 07, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Gemeente gaat illegaal gebruik gemeentegrond aanpakken

december 22, 2023

Op diverse locaties binnen de gemeente Venray wordt gemeentegrond zonder toestemming benut, variërend van kleine stroken tot aanzienlijke percelen.

Het totale oppervlak bedraagt bijna 30.000 m2 en vertegenwoordigt een waarde van circa 3,4 miljoen euro. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om deze illegale praktijken met betrekking tot gemeentegrond aan te pakken.

Wethouder Wim de Schyver benadrukt dat het onrechtmatig gebruik van gemeentegrond een groeiend probleem is geworden. Tot nu toe is er alleen ingegrepen bij onvoorziene situaties, zoals bij de aanleg van een nieuwe weg die onverwacht door iemands voortuin liep. Deze reactieve aanpak leidt tot willekeur en ongelijke behandeling van inwoners. Bovendien gaat het om aanzienlijke inkomsten die de gemeente momenteel misloopt, en daar wil men verandering in brengen.

Vanaf begin 2024 gaat de gemeente op zoek naar een gespecialiseerd bureau voor de aanpak van illegaal grondgebruik. Maatwerk staat centraal, aangezien elk stuk grond uniek is met een eigen geschiedenis. In samenwerking met betrokken inwoners brengt de gemeente de situatie in kaart en zoekt naar de meest geschikte oplossing. Inwoners ontvangen automatisch bericht van de gemeente. Bovendien worden ook gevallen van onterecht gebruik van private grond door de gemeente geïdentificeerd en definitief opgelost.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Pixabay
  • Bron artikel: Gemeente Venray
  • Maker: Diana
Gepubliceerd in Nieuws