facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 06, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Nieuwe bibliotheek opent in 2024 haar deuren

december 22, 2023

In het voorjaar van 2023 is de gemeente Venray begonnen met de verbouwing van het voormalige AH-pand aan het Gouden Leeuwpad.

De bedoeling is om het pand om te vormen tot een eigentijdse bibliotheek met een overdekte fietsenstalling. De renovatie, gepland voor april 2024, wordt uitgevoerd door de gemeente, en na afronding zal de Stichting BiblioNu verantwoordelijk zijn voor de inrichting van de bibliotheek.

Op dinsdag 19 december hebben Fons Steggink, directeur van BiblioNu, en wethouder Wim de Schryver hun handtekeningen gezet onder een overeenkomst voor de realisatie van het interieur. In deze overeenkomst is onder andere vastgelegd dat de gemeente Venray € 968.000,- zal bijdragen aan de realisatie van het interieurplan. De verhuizing van BiblioNu naar de nieuwe locatie wordt verwacht halverwege 2024, nadat de laatste fase van de verbouwing is afgerond.

Wethouder Wim de Schryver is tevreden over de voortgang van de verbouwing en benadrukt dat de gemeenteraad enkele jaren geleden definitief besloot het voormalige AH-pand te gebruiken voor centrumontwikkeling. Hierdoor ondergaat ook het Gouden Leeuwpad een duidelijke herinrichting. De nieuwe bibliotheek wordt een prachtige multifunctionele ruimte waar de gemeenschap veel plezier aan zal beleven.

De nieuwe bibliotheek omvat een centrale entree met leescafé en kinderbibliotheek, evenals een werk- en studieruimte voor scholieren en studenten aan de andere zijde. Daarnaast zijn er vergader- en werkruimtes voor BiblioNu-medewerkers. Directeur Fons Steggink is nauw betrokken bij de verbouwingsplannen en kijkt uit naar de uitvoering ervan. Hij is nieuwsgierig naar de reacties van bezoekers en benadrukt dat de moderne bibliotheek een thuis zal bieden voor de ontwikkeling van alle inwoners van de gemeente.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Gemeente Venray
  • Bron artikel: Gemeente Venray
  • Maker: Diana
Gepubliceerd in Nieuws