facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
juli 16, 2024
     
Gemist kijk live luister live

X-triathlon: Sporten met beperking voor gezonde levensstijl

januari 25, 2024

Op zondag 14 april 2024 zal IKS Noord-Limburg samen met MEE De Meent Groep de X-triathlon organiseren.

Deze speciale triathlon wordt gehouden om mensen met een beperking te inspireren tot sportieve activiteiten en bewustwording van een gezonde levensstijl.

De X in X-triathlon staat voor eXtra ondersteuning, eXtra zorg, en eXtra aanpassing, waarmee het evenement de nadruk legt op inclusiviteit en toegankelijkheid voor deelnemers met diverse beperkingen. Deelnemers hebben de keuze tussen het recreantenparcours en het wedstrijdparcours.

Het recreantenparcours van de X-triathlon is toegankelijk voor deelnemers vanaf 8 jaar. Tijdens het zwemmen kunnen deelnemers kiezen tussen het ondiepe en het diepe bad, eventueel met ondersteuning van een buddy. Voor blinde/slechtziende deelnemers is er een lijn en er zijn aangepaste materialen voor minder valide deelnemers beschikbaar. Het fietsen omvat rondes van 3,3 km, waarbij deelnemers de keuze hebben om één of twee rondes te fietsen, met aangepaste fietsen. Het afsluitende onderdeel omvat hardlopen, wandelen of rollen, waarbij deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden en eindigen op de atletiekbaan van ATV Venray. Buddy’s kunnen ook één van de drie onderdelen op zich nemen.

Het wedstrijdparcours is een mini-triathlon vanaf 16 jaar. Deelnemers zwemmen 250 meter, fietsen 10 km (drie rondes van 3,3 km elk) en rennen of rollen 2,6 km, zonder pauze. Deelnemers voeren al deze drie sporten uit, zelfstandig of met behulp van een buddy.

Deelnemers, vrijwilligers en buddy's kunnen zich inschrijven via de website: X-triathlon - IKS Noord-Limburg.

De X-triathlon vindt plaats bij Feelfit Center, Kempweg 70 in Venray. Supporters zijn natuurlijk van harte welkom om de deelnemers aan te komen moedigen.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: IKS
  • Bron artikel: IKS
  • Maker: Diana
Gepubliceerd in Sport