facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
december 10, 2023
kijk live kijk live luister live
top250 allertijden

warme kerst

Eindstand BIG Challenge 2023 is bekend

oktober 25, 2023

BIG Challenge, het grote team uit de agri- en foodsector dat aan Alpe d’HuZes deelneemt, heeft met een eindstand van maar liefst € 1.292.378 editie 2023 afgesloten.

‘Ik kijk terug met een glimlach en een traan naar deze prachtige week. Dat had ik echt niet willen missen’, aldus één van de deelneemsters die zelf een strijd tegen kanker voert.

Veel inspiratie en creativiteit

Het bij elkaar brengen van het sponsorbedrag van bijna 1,3 miljoen euro heeft van de 246 deelnemers en vele vrijwilligers de nodige inspanning, inspiratie en creativiteit gevraagd. Het is prachtig dat de vele acties door het bedrijfsleven in de land- en tuinbouw zijn ondersteund. Maar ook buiten de sector is met allerlei activiteiten veel geld opgehaald. Denk hierbij aan: benefietstochten, 24 uur KWF, sponsorlopen en spinningmarathons voor schoolkinderen, benefietconcerten en -diners, verkoop van BIG Challenge t-shirts en andere promotiematerialen, BIG Challenge-wijn, worstenbroodjes, open dagen op agrarische bedrijven, dienstenveilingen en nog veel meer.

Start editie 2024

BIG Challenge organiseert haar aftrapbijeenkomst voor Alpe d’HuZes 2024 op zaterdag 28 oktober bij Van Beek Kalverzicht in Barneveld. Het programma start met een inloop vanaf 12 uur. Om 12:30 uur start de informatiemarkt en rond 13.30 uur is er een gezamenlijke sessie met ervaringen en motivaties. Centraal staat de informatiemarkt, opgebouwd uit de 21 bochten van de Alpe d’Huez met informatie over Alpe d'HuZes, Alpe d’HuZus en BIG Challenge, trainingen, kleding en ondersteuning van teams. Nieuwe (kandidaat) deelnemers en andere belangstellenden vinden er de nodige informatie en ervaren het unieke ‘BIG Challenge-gevoel’. Familieleden of andere geïnteresseerden zijn ook van harte welkom.

Farmers against cancer

Donderdag 6 juni is de Alpe d’HuZes en doet de agri- en foodsector onder de noemer ‘BIG Challenge, farmers against cancer’ voor de veertiende keer mee. BIG Challenge bestaat uit agrarisch ondernemers, adviseurs, leveranciers en andere betrokkenen. Ook voor 2024 wil BIG Challenge opnieuw met veel mensen uit de agri & foodsector meedoen. Daarmee maken zij extra onderzoek mogelijk zodat mensen niet meer dood gaan aan kanker maar oud kunnen worden met kanker. Bij al die acties wordt uiteraard ook met trots het ‘echte’ verhaal van de agrarische sector verteld. Belangstellenden voor BIG Challenge kunnen zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Al € 12,5 miljoen opgehaald

BIG Challenge is gestart in 2009 door Herman Houweling en is uitgegroeid tot één van de grootste fondsenwervers van Alpe d’HuZes. In totaal heeft de agro- en foodsector tot nu toe € 12,5 miljoen opgehaald voor onderzoek naar kanker. Dit is voor 100 procent gedoneerd aan Alpe d’HuZes/KWF Kankerbestrijding. Tijdens bijeenkomsten van BIG Challenge wordt Herman steevast herdacht en geroemd om wat hij in gang heeft gezet.

Bijlage: Finish op donderdag 1 juni 2023 – BIG Challengers beklimmen de Alpe d’Huez

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Jannemieke Termeer
  • Bron artikel: BIG Challenge
Gepubliceerd in Wielrennen


Omroep Venray zoekt een
enthousiaste secretaris


Als secretaris ben je lid van het dagelijks bestuur van Omroep Venray en verricht je organisatorische, beleidsmatige en uitvoerende werkzaamheden. Ben je op zoek naar een bestuursfunctie en heb je tijd om vrijwilligerswerk te doen?
Dan hebben wij misschien wel een leuke, uitdagende functie voor je!
Of wil je alleen secretariële werkzaamheden uitvoeren voor de lokale omroep?
Ook dan zijn we op zoek naar jou!

Bekijk hier de werkzaamheden of reageer via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..