facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray

Gemist kijk live luister live

Merselo geeft het weg in de 2e helft.

mei 15, 2023

Merselo heeft nagelaten om volgende week met nummer 1 Heijen uit te maken wie de titel zou pakken.

Merselo kende nog een vliegende start. Roel Verkoijen kon in de 1e minuut een bal veroveren en stuurde Jordy Wismans diep. Jordy Wismans werd onreglementair neergehaald. De daaropvolgende vrije trap werd door Daan Hendriks goed ingekopt. Hoewel de grensrechter vlagde werd zijn vlagsignaal weggewuifd. Hierna speelde Merselo een moeizame wedstrijd. Zoals vaker dit seizoen heeft Merselo het lastig tegen ploegen met een 4-4-2 opstelling, en krijgt men het tactisch niet voor elkaar om dit op te lossen. Als daar ook nog bijkomt dat teveel jongens niet in vorm waren, dan weet je dat het een lastige middag wordt. Merselo had het lastig tegen de beweeglijke middenvelders van GFC/Lottum waardoor Merselo in de 1e helft achter de feiten aan liep. Hoewel Merselo geen grote kansen weg gaf, had zij geen enkel moment de controle. Daarnaast had Merselo ook pech dat de kansen die zij kreeg niet werden benut. Een diagonaal schot van Tim Philipsen verdween net naast en een schot van Jordy Wismans in de korte hoek werd goed gepakt door de keeper. In de laatste minuten voor rust kon Tim Philipsen uit de draai net niet de 2-0 binnentikken. 1-0 was ook de ruststand.

In de rust werd een omzetting gedaan door in een 3-4-3 opstelling te spelen, en de ruimtes klein te houden. Dit pakte in het begin goed uit. GFC was slordig en was niet bij machte om er doorheen te komen. Merselo daarentegen kon de wedstrijd na een mooie uitgespeelde aanval beslissen na 55 minuten. Daan Hendriks speelde zijn tegenstander uit en zijn strakke voorzet kon net niet worden binnengetikt door Jordy Wismans. Een mooie uitspeelde kans in de 62e minuut leverde de onverwachte 1-1 op. De spits van GFC kon na een strakke voorzet ietwat gelukkig de 1-1 binnentikken. Nog geen minuut later volgde de 2-1, en daar ging helaas een fout van de verder goed leidende scheidsrechter aan vooraf. Rens Wismans werd overduidelijk vastgehouden op het middenveld waardoor GFC kon uitbreken. De daaropvolgende voorzet kon door de spits simpel worden binnengetikt. Achteraf een cruciaal moment voor de wedstrijd. Ook de 3-1 viel niet veel later binnen. Na een ingooi van Merselo ging een duel verloren en vanaf de 16 kon de middenvelder van GFC uithalen die in het zijnetje eindigde. Met het inbrengen van Bas Litjens en Robin van Dijck probeerde Merselo opportunistischer te spelen. Een indirecte vrije trap in de 76e minuut leverde een penalty op voor Merselo. De verdediger van GFC liep in en kreeg de bal ongelukkig op zijn arm. Tim Philipsen benutte de rebound nadat zijn penalty in eerste instantie werd gekeerd door de keeper van GFC. Met nog 15 minuten te spelen had Merselo voldoende mogelijkheden om alsnog de belangrijke gelijkmaker te maken. Een vrije trap van Bas Litjens vanaf de 16 leek binnen te vliegen in de korte hoek maar werd goed gekeerd door de keeper. De daaropvolgende corners werden door notabene keeper Bram van Soest goed ingekopt maar beide inzetten werden van de lijn gehaald. Ook de rebound was niet besteed aan Marvin Arts. Pech dus, want een punt kon weleens heel belangrijk zijn geweest. De scheidsrechter floot na 96 minuten af en met grote frustraties droop Merselo af.