facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray

Gemist kijk live luister live

Merselo wint lelijk maar loopt eindelijk in op concurrenten

mei 01, 2023

Lelijke overwinning, maar drie hele belangrijke punten.

Dat was de simpele conclusie van deze middag. Te meer omdat Merselo haar 6e overwinning op rij boekte en directe concurrenten DSV, Heijen en DEV deze middag punten verloren. Wat overigens niet veel mensen beseffen, maar wel degelijk een feit en dus vermeldenswaardig, is dat Merselo met deze overwinning het clubrecord definitief heeft verbroken. Nooit eerder eindigde een team zo hoog in de competitie.

De beginfase was voor Merselo, waarbij ook direct de crossbal op Jordy Wismans werd gezocht. 2x speelde Jordy zijn man voorbij maar zijn inzet op goal was niet zuiver genoeg. Ook een voorzet na 15 minuten van Tim Philipsen kon net niet worden binnen getikt door Daan Hendriks. 3 grote kansen in de eerste 15 minuten waarbij minimaal 1 doelpunt gemaakt had moeten worden. Op een hobbelig veld waarop goed voetbal niet mogelijk bleek, en het feit dat beide ploegen de nodige fysieke kracht aan de dag legden, werd het restant van de wedstrijd zeer rommelig. Merselo aan de bal, en Vios die vandaag voornamelijk de lange bal hanteerde. Grote domper was ook het uitvallen van zowel Tom Michels en Sem Swinkels, beiden werden kort na elkaar vervangen in verband met hamstringklachten. Als gevolg daarvan speelde Merselo in een onwennige opstelling waarbij Roel Verkooijen links achterin kwam te spelen en Damian Bruijsten controlerend op het middenveld speelde. In de 1e helft konden zowel Vios als Merselo voorin verder geen vuist maken waardoor de ruststand 0-0 was.

In de rust werd afgesproken om opportunistischer te spelen. Met vallende ballen op invaller Bas Litjens probeerde Merselo te voetballen en dat lukte een aantal keren zeer aardig. De 1-0 hing in de lucht, waarbij voornamelijk vanaf de rechterkant veel kansen konden worden gecreëerd tegen de kwetsbare linksback van Vios. Ook de goal na 59 minuten was een aanval over rechts. De sterk spelende Rens Wismans kon met een uiterste inspanning de bal verlengen en de voorzet van Daan Hendriks kon door Tim Philipsen bij de 1e paal worden ingetikt. Mooie aanval en prima doelpunt. 1-0 en Merselo kon hierna vanuit een gesloten organisatie loeren op de counter. Op de counter kreeg Merselo diverse kansen om de wedstrijd op slot te gooien. Tot 2x toe kon een voorzet bij de 2e paal vrij worden ingekopt, maar door miscommunicatie gingen die grote kansen verloren. Na 70 minuten kon Damian Bruijsten de wedstrijd beslissen. Roel Verkooijen gaf een prachtige steekbal op Damian Bruijsten, en Damian knalde de bal op de lat. Pech dus. Hierna was het voornamelijk billenknijpen voor Merselo. Ondanks dat Vios begon te drukken werd geen enkele grote kans weggegeven door Merselo. Op het einde werd het nog onvriendelijk tussen beide ploegen in verband met vermeend buitenspel van Vios, maar al met al een verdiende overwinning voor Merselo.