facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray

Merselo wordt vernederd door Heijen en moet volgende week winnen voor de periodetitel

mei 22, 2023

Merselo heeft ongekend pak slaag gekregen tegen titelfavoriet Heijen.

Bij winst kon Heijen hele goede zaken doen en zouden ze op polo position staan volgende week. Ook Merselo had bij winst goede zaken kunnen doen. Niet alleen de periodetitel had veilig gesteld kunnen worden, maar daarmee had zij ook de druk gelegd bij Heijen. Het liep echter anders op deze warme zondagmiddag.

Merselo leek bevangen door de warmte, en werd in de beginfase overdonderd. Al na een minuut kon Heijen via een vrije trap de 1-0 binnen koppen, nadat de spits vogelvrij werd gelaten. Vijf minuten later stond het alweer 2-0 na een 2e treffer van de spits. De spits ontfutselde Kevin Poels de bal en na een 1-2 met de middenvelder kon de spits simpel de 2-0 binnen tikken. Er zat een luchtje buitenspel aan de goal en Brian vlagde ook, echter de scheidsrechter kon kennelijk vanaf de middenlijn beoordelen dat het geen buitenspel was. Hoewel Merselo redelijk onder de druk uit kon spelen werd Merselo in deze fase keer op keer gekilled in de rug na veelvuldig en onnodig balverlies op het middenveld. Niettemin kon Merselo in de 28e minuut op 2–1 komen. Een soortgelijke situatie als de 2-0 van Heijen. Waar de 2-0 van Heijen wél werd goedgekeurd, werd de intikker van Ahmad Qurishi afgekeurd en nam de scheidsrechter de beslissing van de grensrechter klakkeloos over. Inconsistente beslissing die verkeerd uitpakte voor Merselo. De 3-0 in de 41e minuut viel ook te makkelijk binnen. Op de achterlijn werden Sem Swinkels en Ahmad Qurishi afgetroefd en de voorzet kon wederom simpel worden binnen getikt. Daarmee was de wedstrijd ook beslist deze middag.

Na rust soortgelijk beeld. Merselo aan de bal, en Heijen loerde op balverlies van de middenvelders van Merselo. De 4-0 en 5-0 waren vrijwel identiek. Beide keren werd simpel balverlies geleden op het middenveld en twee keer kon nummer 10 van Heijen simpel doorlopen en de bal binnenschieten. Aanvallend was Merselo deze middag verder onmachtig. Geen enkele uitgespeelde kans werd er gecreëerd, waarbij de enige doelpoging op naam van Damian Bruijsten kwam die een voorzet op de lat volleerde. Merselo bleef een grotere nederlaag bespaard en na 90 minuten floot de scheidsrechter af.