facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray

Gemist kijk live luister live

Merselo dendert door en neemt revanche tegen Meterik

april 17, 2023

Merselo heeft zondag op een biljartlaken van een veld het verlies in Meterik eerder dit seizoen rechtgezet

Merselo had moeite in de beginfase. Meterik zette voornamelijk blind druk waarbij veel ruimte werd weggegeven in de rug. Merselo wist dat zij de beginfase moest overleven om in de wedstrijd te komen. Ondanks het vele balbezit kon Meterik geen kansen creëren in de beginfase en na 15 minuten nam Merselo het initiatief over. De eerste kans werd gecreëerd door Jordy Wismans die een combinatie aan ging met Kevin Poels. Laatstgenoemde kreeg de bal net niet terug bij Jordy waardoor grote kans verloren ging. Merselo won in deze fase de duels, maar Merselo had het voornamelijk lastig met de snelle buitenspelers van Meterik. De 1-0 volgde uiteindelijk in de 30e minuut waar een mooie aanval aan vooraf ging. Roel Verkoijen werd diep gestuurd en zijn teruggetrokken bal op Jordy Wismans werd met binnenkant voet keurig binnengeschoten. 5 minuten later kon Merselo het duel vroegtijdig beslissen. De centrale verdedigers van Meterik, die voornamelijk in balbezit kwetsbaar oogden, werden onder druk gezet door Tom Michels. Tom ontfutselde de bal en kon vrij op het doel, echter hij werd onreglementair neergehaald. De goed leidende scheidsrechter legde de bal op de stip maar trok op basis van de nieuwe spelregels geen rode kaart. De penalty werd door Damian Bruijsten goed ingeschoten maar zijn poging werd gepareerd. In plaats van Meterik een genadeklap toe te brengen, werden zij weer in de wedstrijd geholpen. Meterik kreeg weer vertrouwen en de 1-1 volgde niet veel later. De rechtsbuiten van Meterik was Kevin Poels de baas en gaf de bal voor op de spits die hem simpel kon binnentikken. Merselo was het in deze fase kwijt en mocht van geluk spreken dat zij niet met een achterstand ging rusten. Allereerst verijdelde Ahmad Qurishi een goal van Meterik door met een sliding een schot van dichtbij te blokken, en 2 minuten voor rust pareerde Bram van Soest schitterend een vrije intikker van de Meterikse spits. 1-1 was dan ook de ruststand.

In de 2e helft werd Kevin Poels vervangen door Bas Philipsen. Bas kreeg de opdracht om de rappe rechtsbuiten van Meterik uit te schakelen wat hij overigens met verve deed. Merselo schakelde in de 2e helft een tandje bij en nam het initiatief over. De snelle Meterikse buitenspelers werden in toom gehouden en ook in de opbouw kon Merselo comfortabeler spelen, omdat de Meterikse aanvallers niet meer de inhoud hadden om consequent druk te blijven zetten. Na 55 minuten werden Daan Hendriks en Tim Philipsen ingebracht. Deze wissels waren uiteindelijk beslissend voor het verdere verloop van de wedstrijd. Na een afgeslagen aanval van Meterik kon Merselo counteren. Daan Hendriks speelde Tim in de voeten aan die vervolgens opendraaide en Jordy Wismans vrij zette voor de keeper. Zijn diagonale schot vloog mooi binnen. 2-1 na 65 munten spelen. 2 minuten later kon het plotseling weer 2-2 staan. De rechtsbuiten van Meterik ontfutselde Bas Philipsen de bal en gaf in een keer voor. De spits van Meterik werkte de bal echter naast. Daar kwam Merselo goed weg. Merselo had meer de controle in de 2e helft en ging op zoek naar de 3-1. Wederom was het duo Tim en Daan belangrijk. Met zijn 2e assist deze middag zette Tim Philipsen voor op Daan Hendriks die vrij voor de keeper keurig de 3-1 binnen tikte . De wedstrijd was daarmee beslist. Meterik bracht een extra aanvaller binnen de lijnen, maar Merselo gaf in de slotfase geen kansen meer weg. Daarentegen had Jordy Wismans in de slotfase zijn hattrick kunnen voltooien. Zijn punter vanaf 11 meter werd door de keeper van Meterik gepakt. Na 94 minuten floot de scheidsrechter af en Merselo pakte een verdiende overwinning.

Nummer 1 Heijen liet 2 punten liggen wat de middag nog mooier maakte.