facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray

Gemist kijk live luister live

Invallers SV Merselo zijn weer goud waard tegen Oostrum

april 24, 2023

Merselo wist dat Oostrum tegen degradatie strijdt, waardoor de ploeg vooraf op scherp stond.

De scherpte leverde in de beginfase direct een doelpunt op. Merselo kende een droomstart en na 5 minuten kopte Daan al raak na een vrije trap van Jordy Wismans. Dat Oostrum in de gevarenzone bivakkeert en de punten niet zomaar zou weggeven, bleek ook in het restant van de 1e helft. Oostrum speelde in een 4-4-2 opstelling waarbij de backs van Merselo werden vrijgelaten. Merselo had dermate veel vrijheid aan de bal dat men daardoor nonchalant oogde in balbezit. En als daar ook nog bijkomt dat 100% kansen werden gemist om de wedstrijd te beslissen, dan wordt het een lastige middag. Merselo en lager geklasseerde ploegen lijken dit seizoen geen gelukkige combinatie daar dit seizoen al eerder onnodige punten werden gemorst zoals tegen SVEB en Stormvogels. Na de 1-0 was het voornamelijk eenrichtingsverkeer richting het doel van Oostrum, maar Merselo moest waken op de gevaarlijke aanvallers van Oostrum. Tim Philipsen kreeg in de 25e minuut dé kans om de wedstrijd te beslissen. Na een voorzet van Tom Michels leek Tim vrij in te koppen maar zijn inzet belandde naast het doel. Los daarvan waren afstandsschoten in de 1e helft niet zuiver genoeg. Zo konden Marvin Arts en Damian Bruijsten vanaf 20 meter vrij uithalen maar beide inzetten vlogen net over. Tim Philipsen was constant aanspeelbaar in de spits, maar er waren te weinig bewegende mensen om hem heen om echte kansen te creëren. Diverse voorzetten kwamen gevaarlijk voor maar Merselo liet na om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Aan de andere kant werd in de 1e helft slechts een kans weggegeven. Na een verre ingooi werd de bal doorgekopt en de spits van Oostrum kon bij de 2e paal hard uithalen maar Bram van Soest pareerde de inzet. Naarmate de 1e helft vorderde leek Merselo de slag op het middenveld te verliezen, waardoor ook steeds moeilijker onder de druk uit werd gespeeld. De terechte ruststand was dan ook 1-0.

In de 2e helft probeerde Oostrum meer druk te zetten, maar Merselo had de 0-2 kunnen en moeten maken na 50 minuten. Na een goede actie van Jordy Wismans werd de bal voorgegeven en Tom Michels leek vanaf 5 meter vrij in te schieten. Zijn inzet verdween echter over, al was er ook discussie of hij niet onreglementair werd gehinderd. In plaats van 0-2 voor te staan, stond het 1 minuut later 1-1 uit een klutssituatie. Nadat de keeper van Oostrum voor de zoveelste keer de bal lang trapte, werd een onnodige vrije trap weggegeven. De daaropvolgende vrije trap werd ingebracht waarbij Rens Wismans de bal ongelukkig verwerkte. Dit leidde uiteindelijk tot een vrije schietkans voor de middenvelder van Oostrum die vanaf 16 meter de 1-1 binnenschoot via de handen van Bram van Soest. Na de 1-1 bracht Stef van Asten 4 wissels in de ploeg; Roel Verkoijen, Sem Swinkels en Bas Philipsen en Bas Litjens. Deze wissels pakten uiteindelijk goed uit, waarbij voornamelijk Sem Swinkels met zijn rushes in de diepte vanuit het middenveld meermaals gevaar stichtte. In deze fase kreeg Merselo voldoende kansen om alsnog de 1-2 te maken. Voornamelijk Bas Philipsen kreeg meerdere mogelijkheden om zijn goede invalbeurt te belonen. Een mooie voorzet van Kevin Poels werd net niet binnen getikt door Bas. Even later kreeg Bas Philipsen wederom een grote kans nadat een corner half werd weggewerkt door Oostrum en Bas Philipsen net niet de bal kon binnen werken. Zijn inzet werd van de lijn gehaald. De allergrootste kans kwam in de 75e minuut waarbij Roel Bas Philipsen vrij voor de keeper zette, echter de 1 op 1 werd gepakt door de keeper van Oostrum. Even later stond ook Jordy Wismans vrij voor de keeper, maar ook zijn inzet werd gepareerd. Het was wachten op de 1-2 en die goal kwam uiteindelijk ook. Nadat Roel eerder in de wedstrijd een schot net naast de kruising krulde, was hij in de slotfase wel trefzeker. Na een gave voorzet van Damian Bruijsten kon Roel Verkoijen bij de 2e paal diagonaal binnenkoppen. Een knappe goal. In de slotfase kon Merselo ook de 1-3 maken. Na goed druk zetten van Bas Litjens op de keeper, ontfutselde hij de bal en was de goal verlaten. Jordy nam de bal over en zijn inzet was echter te zwak en kon simpel worden opgepikt door de verdediger, al was afspelen wellicht een betere optie geweest. Hierna floot de scheidsrechter af en Merselo boekte een dikverdiende overwinning.