facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 19, 2024

Gemist kijk live luister live

Merselo wint eenvoudig, maar laat het na om aan doelsaldo te werken.

april 11, 2023

Merselo heeft op 2e paasdag een eenvoudige overwinning geboekt op EWC 46 uit Well.

Op een winderige maandag speelde het spel zich voornamelijk af op de helft van EWC. Helaas hadden de aanvallers van Merselo hun vizier niet op scherp deze middag, want kansen werden meer dan genoeg gecreëerd, maar een monsterscore bleef uit. Merselo won uiteindelijk de wedstrijd door 2 doelpunten in de 1e helft van Damian Bruijsten en Jordy Wismans. Door de overwinning van Merselo en het verlies van GFC/Lottim staat Merselo op de 2e plek in de 3e periode welke aan het eind van dit seizoen een ticket oplevert voor de nacompetitie.

Merselo startte de wedstrijd met dezelfde 11 namen als de wedstrijd tegen DSV. Op Bram van Soest na kende Merselo eindelijk een volledig fitte selectie. Nadat vorige week Tim Philipsen zijn rentree maakte na lang blessureleed, was het deze middag de beurt aan Roel Verkooijen en Sem Swinkels die weer minuten konden maken. Merselo startte onwennig, en had moeite op het hobbelige veld in Merselo om het spel op te bouwen. EWC loerde voornamelijk op balverlies van Merselo om vervolgens hun ijverige en ervaren spits te lanceren. Jordy Wismans loste een eerste schot af na 15 minuten die werd gepareerd door de keeper. Niet veel later kon Bas Litjens na een lange bal van Joris Peeters net niet de bal binnentikken. De druk werd opgevoerd door Merselo en het was wachten op de 1-0. Daarvoor was uiteindelijk een vrije trap nodig van Damian Bruijsten op 18 meter van het doel. Zijn inzet viel gelukkig binnen nadat de bal werd aangeraakt door het muurtje waardoor de keeper op het verkeerde been werd gezet. 5 minuten later kon Robin van Dijck de wedstrijd beslissen.  Na een voorzet van Damian Bruijsten kon de keeper half weg werken, waarna Robin vanaf 5 meter kon binnenschieten. Zijn inzet werd echter goed gepakt door de keeper. Uiteindelijk viel de beslissende goal in de 44e minuut, en daar ging een mooie aanval aan vooraf. Ahmad Qurishi kon een dieptebal geven op de diepgaande Damian Bruijsten die op zijn beurt de bal panklaar kopte voor Bas Litjens. De inzet van Bas kon nog worden gekeerd door de keeper, maar de rebound was voor Jordy Wismans die hem hard binnen knalde. Een belangrijke treffer zo vlak voor rust.

In de 2e helft was het eenrichtingsverkeer richting het doel van EWC. Te veel kansen werden gemist, en Merselo liet na om EWC in de counter af te straffen. Al kwam Merselo in de 51e minuut nog goed weg nadat de middenvelder van EWC met een verkapt schot de paal raakte. Zoals gezegd kreeg Merselo het voor elkaar om de een na de andere 100% kansen te missen. Zo kon Jordy Wismans 2x vrij op de keeper af, maar beide pogingen werden eenvoudig gepakt door de keeper. De ingevallen Tim Philipsen kon een minuut na zijn invalbeurt direct een doelpunt maken, maar ook zijn 1 op 1 werd eenvoudig gepakt door de keeper. De grootste misser kwam op naam van Tom Michels. Na een corner kopte Daan Hendriks op de lat, en Tom leek eenvoudig de bal te kunnen binnentikken. In plaats daarvan probeerde hij de bal achter zijn standbeeld binnen te schieten, hetgeen mislukte. Merselo laat dus na om aan het doelsaldo, hetgeen weleens beslissend zou kunnen zijn in de strijd om de bovenste plekken. Positieve is in ieder geval dat diverse spelers na lang blessureleed weer minuten konden maken, en het feit dat Merselo voor de 12e (!) keer in 20 competitiewedstrijden de 0 wist te houden.