facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
maart 30, 2023
     
kijk live kijk live luister live

Politie

Merselo zet zegereeks voort, en bezorgt Montagnards een kansloze middag

februari 08, 2023

Merselo zet zegereeks voort, en bezorgt Montagnards een kansloze middag

 Merselo boekte een overtuigende 0-4 overwinning tegen Montagnards uit Bergen. Een traditioneel lastige wedstrijd voor Merselo waarbij ook nog een rekening vereffend moest worden ten aanzien van de laatste editie. Merselo trad deze middag aan met een fitte selectie. Bram van Soest keerde terug onder de lat, en topscorer Jordy Wismans speelde weer vanuit de linksbuiten positie.

Op een slecht veld in Bergen pakte Merselo vanaf het begin het initiatief. Ondanks het slechte veld kon Merselo haar eigen positiespel spelen en bleven de eerste kansen niet lang op zich wachten. De eerste serieuze kans was echter voor de Bergenaren, na 6 minuten kon Bas Philipsen een crossbal niet goed inschatten door de zon, echter gelukkig voor Merselo ervaarde de linksbuiten van Montagnards eveneens hinder van de zon waardoor hij de bal niet kon binnen werken. Nadat een afstandsschot van Damian werd aangeraakt, mocht Merselo in 14e minuut een corner nemen. De bal werd door Jordy Wismans scherp het 5 meter gebied ingedraaid en de kleinste man van SV Merselo Damian kon de bal inkoppen. De keeper van Montagnards leek niet volledig vrijuit te gaan, 1-0. 5 minuten later wederom een hoekschop voor Merselo. Wederom een scherpe voorzet van Jordy Wismans en dit keer was het Ahmad Qurishi die de bal eenvoudig binnen leek te tikken. Ahmad kreeg de bal echter ongelukkig op zijn scheen en de bal vloog naast. Merselo kreeg in de loop van de 1e helft diverse kansen om de voorsprong uit te bouwen. Zo kon Tim Philipsen vanaf 16 meter vrij uithalen maar de bal kon eenvoudig worden gepakt door de keeper en er werden 2 voorzetten van Tim en Jordy net op tijd uit de lucht gepakt door de keeper van Montagnards Ook kon Tom Michels na een mooie solo net niet doorlopen op de keeper. Aan de andere kant bleef Montagnards gevaarlijk op de counter met hun snelle buitenspelers. Zo werd een voorzet door de bonkige spits van Montagnards over gekopt, en kon vlak voor rust de verdediging van Merselo een voorzet verwerken voordat de bal simpel kon worden binnen getikt. De ploegen ging met een terechte 0-1 de rust in.

De wedstrijd werd binnen 10 minuten na rust beslist door SV Merselo. Jordy Wismans had het door de mandekking in de 1e helft lastig, maar in de 2e helft was hij verantwoordelijk voor de beslissende doelpunten. In de 54e minuut kon Jordy een afgeslagen voorzet net op tijd binnen houden. Vervolgens dolde hij zijn vaste tegenstander en kon hij vanaf de achterlijn de bal richting de 2e paal krullen, waarna Roel Verkoijen de bal binnen kon volleren. In de 63e minuut kon Damian Bruijsten de bal voor geven en met een schitterende sliding kon Tom Michels de 0-3 binnen glijden. In de tussentijd kwam Montagnards amper meer in het spel voor en was het wachten op een monsterscore voor Merselo. In de 72e minuut kon Jordy Wimans een afgeslagen corner aannemen en volleerde hij vanaf 16 meter de 0-4 binnen. In de laatste 15 minuten van de wedstrijd geloofde Merselo het wel, en bleef Montagnards een ongekende pak slaag bespaard. De goed leidende scheidsrechter telde er geen blessuretijd bij en na exact 90 minuten werd afgefloten.
Merselo boekte de 5e overwinning op rij en blijft nog altijd in het spoor van koploper Heijen.

 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: SV Merselo
  • Bron artikel: SV Merselo
  • Datum: woensdag 08 februari 2023