facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray

Merselo maakt het onnodig spannend, maar wint verdiend van Sambeek

januari 30, 2023

Merselo heeft de eerste competitiewedstrijd na de winterstop omgezet in 3 punten.

Merselo kende een prima voorbereiding richting de wedstrijd tegen Sambeek.
Van Sambeek wisten de mannen van Stef van Asten dat het een moeilijk scorende ploeg betreft, echter daarentegen kreeg het team uit Sambeek dit seizoen slechts 19 doelpunten tegen. Door de afwezigheid van Jordy Wismans werd Bas Litjens linksbuiten gepositioneerd, en verving keeper Joris Peeters Bram van Soest die momenteel in het buitenland verblijft.

Merselo startte geconcentreerd aan de wedstrijd en probeerde de bal achterin snel rond te laten gaan. Sambeek trad in een verdedigend 4-4-2 systeem aan en maakte duidelijk vandaag geen aanvallende intenties te hebben waarbij de bal werd overgelaten aan Merselo. De eerste kans van de wedstrijd van Merselo was voor Merselo, na een voorzet van Damian Bruijsten kon Bas Litjens op doel koppen, echter de keeper van Sambeek kon de bal klemvast pakken. Merselo had in de beginfase moeite om grote kansen te creëeren, echter had in de 28e op 1-0 kunnen c.q moeten komen; na een te korte terugspeelbal op de keeper van Sambeek kon Bas Litjens de bal onderscheppen en omspeelde hij de keeper van Sambeek, zijn schot richting het verlaten doel werd echter net voor de lijn weggehaald door de verdediger van Sambeek. Merselo had uiteindelijk een mooie vrije trap van Damian Bruijsten nodig om op 1-0 te komen. Na een overtreding op Bas Litjens die zich slim liet vallen, mocht Damian vanaf 25 meter aanleggen. Merselo wist dat Sambeek niet haar 1e keeper op doel had staan en Damian probeerde het van afstand. Zijn inzet viel mooi binnen in de linker hoek. In de 40e minuut werd de wedstrijd min of meer beslist. Roel Verkoijen bracht met een sliding Tim Philipsen in stelling die Damian Bruijsten vrij kon inspelen. Damian zag in zijn ooghoeken Bas Philipsen diep gaan, en bereikte hem mooi met een boogbal. Bas hoefde hem in de 16 daarna nog breed te leggen op Tim en Tim rondde daarmee een fantastische aanval af: 2-0.

Na rust kon Merselo de bal makkelijk rondspelen, zonder enige druk van Sambeek. In de 58e minuut werd de 3-0 van Roel Verkoijen na een vrije trap van Damian afgekeurd in verband met buitenspel. Opvallend was dat de grensrechter van Sambeek naar de middenstip wees, echter de scheidsrechter keurde de goal op eigen initiatief af. Na de wissel van Rens Wismans - die moest vertrekken in verband met de uitreiking van de Orde van Verdienste aan zijn vader - in de 60e minuut was de organisatie van Merselo even zoek, en kon Sambeek weer in haar spel komen zonder noemenswaardige kansen te creëren. Merselo werd slordiger en de ruimte tussen de linies werden te groot. Sambeek bleef daardoor geloof houden in de aansluitingstreffer en gokte op die ene kans. En die kans kwam er na 81 minuten wat direct een goal opleverde. Een vrije trap van 40 meter werd het 16 meter gebied ingepompt, en de verdediger van Sambeek kopte de bal op de lat. De rebound kon makkelijk worden binnen getikt; 2-1. Merselo bleef echter rustig, en kon in een tijdsbestek van 8 minuten uitlopen naar minimaal 5-1. Zo werd Robin van Dijk tot 2x maal toe gelanceerd in de counter en Robin troefde met zijn snelheid de verdedigers van Sambeek af. Tot 2x toe dook hij vrij op voor de keeper echter zijn inzetten verdwenen naast. In de 91e minuut was Robin gelukkiger in zijn actie; na een schitterende voorzet vanaf de achterlijn werd de bal in het dak van het doel geramd door Damian Bruijsten: 3-1. Vlak hierna floot de scheidsrechter af en Merselo pakte drie belangrijke punten voor de 2e periode, waar Merselo op doelsaldo bovenaan staat, gevolgd door Heijen en DSV.