facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 25, 2024

Gemist kijk live luister live

SV Merselo wint van DSV en neemt de koppositie over.

november 14, 2022

SV Merselo heeft goede zaken gedaan na een 3-0 overwinning op DSV. DSV Sint Anthonis is qua leden aantal en qua inwoners aantal 4x zo groot in vergelijking met SV Merselo. DSV stond voorafgaand aan de wedstrijd ook bovenaan en kon bij een overwinning op Merselo, en bij puntverlies van Meterik, de 1e periodetitel pakken. De mannen van SV Merselo waren op hun hoede, en werden vooraf gewaarschuwd voor de snelle voorhoedespelers van DSV. Met 18 doelpunten in 6 wedstrijden was DSV dan ook de meeste scorende ploeg in de 4e klasse. Daarentegen wist SV Merselo dat DSV achterin en met name op de back posities kwetsbaar zou zijn. Stef van Asten voerde slechts 1 wijziging door. Na zijn goede invalbeurt tegen EWC 46, begon Roel Verkoijen op de 10 positie waardoor Guus Achten wederom een linie terugzakte en centraal achterin speelde.

Dat DSV achterin kwetsbaar is, bleek ook in de 1e helft. Al na 8 minuten was het raak. SV Merselo mocht een vrije trap nemen op 30 meter van de goal en Jordy Wismans draaide de bal de 16 in. De verdedigers en keeper van DSV anticipeerden niet goed op de indraaier waardoor de bal binnenviel en de goal kwam dan op naam van Jordy. Nog geen 10 minuten later maakte Jordy zijn 2e doelpunt na een fraaie aanval. Jordy ging de 1-2 aan met Tim Philipsen in de 16 waardoor Jordy vrij kwam voor de goal. Jordy knalde beheerst de 2-0 binnen in de korte hoek. DSV probeerde voornamelijk met positiespel tot kansen te komen, maar konden dit niet omzetten in serieuze kansen. Voornamelijk fysiek werden de DSV’ers veelvuldig afgetroefd, waardoor ze nooit in hun spel kwamen. In de 40e minuut besliste Daan Hendriks de wedstrijd. Tim Philipsen kopte de bal door na een lange trap van Bram van Soest. Wederom verkeken de verdedigers zich op deze bal waardoor Daan Hendriks plotseling vrij voor de doelman kwam. Beheerst schoof Daan de bal onder de keeper door. 3-0 en direct hierna floot de scheidsrechter voor de rust. Helaas raakte SV Merselo zowel Damian Bruijsten als Daan Hendriks kwijt in de 1e helft in verband met blessures. Robin van Dijck was dan ook de vervanger van Daan Hendriks.

In de 2e helft geloofde SV Merselo het wel, en DSV was deze middag niet bij machte om tot grote kansen te komen. SV Merselo probeerde voornamelijk te loeren op balverlies van DSV om vervolgens in de counter toe te slaan. Dit leidde uiteindelijk ook tot vijf 100% kansen. Zowel Bas Litjens, Jordy Wismans, Kevin Poels en Robin van Dijck kwamen 1 op 1 op de keeper, echter om uiteenlopende redenen viel de verdiende 4-0 niet. DSV zette daar 2 kansen tegenover. Na balverlies in de verdediging van SV Merselo kon de linksbuiten uithalen waarna de bal op de buitenkant van de paal belandde. Even later werd een poging van een DSV’er van de lijn gehaald. Na 95 minuten floot uiteindelijk de scheidsrechter af.

Door het verlies van Meterik nam SV Merselo de koppositie over. SV Merselo hield voor de 3e keer op rij de nul en kent na 7 wedstrijden een doelsaldo van 15-2. Bij winst kan SV Merselo volgende week de 1e periodetitel pakken. Belangrijk voor dit seizoen blijft in ieder geval dat iedereen fit blijft, en ook de wisselspelers spelen in het belang van het team. Mocht iedereen in het belang van het team denken, dan lijkt SV Merselo een serieuze kans te maken voor de bovenste plekken. Voor een club als Merselo natuurlijk uitzonderlijk (de “gouden” generatie uit de jaren 70/80 zullen de komende tijd nagelbijtend toekijken aangezien de beste prestatie ooit van de club, namelijk een eindklassering als 4e in de 4e klasse, lijkt te worden overtroffen.