facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 20, 2024
     
Gemist kijk live luister live

De voordelen van een wasstraat

mei 24, 2023

De waarheid is dat je voor je auto moet zorgen, zodat je auto voor je zorgt. Ja, er zijn olieverversingen en routinematige winkelbezoeken, maar af en toe door de wasstraat Almere rijden is een basisvorm van autoverzorging die vaak over het hoofd wordt gezien. Dat is opvallend, aangezien er veel voordelen zijn van het wassen van je auto bij zo’n autogarage. Hier zijn dan ook vijf redenen om regelmatig naar de wasstraat Rotterdam te gaan met je vierwieler. 

Persoonlijke trots en welzijn

Net als bij je huis, voel je je beter als je auto schoon en vlekkeloos is, in plaats van bedekt te zijn met een laag vuil met een handige "was me"-hand op de achterruit. Terwijl je huis af en toe een beetje rommelig wordt, maak je toch regelmatig de badkamers schoon en veeg je het aanrecht schoon? Het is hetzelfde idee met je auto. Het is je grootste accessoire en een gewone wasstraat zorgt ervoor dat het er op zijn best blijft uitzien.  

Snel en gemakkelijk

Het valt niet te ontkennen dat een snelle run door de wasstraat buitengewoon handig is. Voor de betaalbare prijs en ongeveer tien minuten van je tijd kun je zelfs in de drukste agenda’s een bezoek aan de wasstraat inpassen. Het is een eenvoudige vorm van preventief onderhoud waarmee je je auto beschermd en in goede fysieke conditie houdt. Je kunt je auto natuurlijk ook met de auto wassen in je tuin of op je oprit, maar dit duurt helaas altijd langer. 

De lakbeurt beschermen

Je auto komt in aanraking met veel vuil: vuil, insecten, vogelpoep, zout en roet. Als ze onbehandeld blijven, kunnen deze afzettingen uiteindelijk de afwerking en verf wegvreten, waardoor het onderliggende metaal wordt beschadigd. Een rondje door de wasstraat zal deze afzettingen elimineren. De simpele vuistregel is: wanneer je het vuil op je auto kunt zien, is het tijd voor een wasbeurt. Je moet dan dus direct met je auto naar een wasstraat in de buurt van je huis rijden!

De verkoopwaarde behouden

Behalve dat het je een goed gevoel geeft, helpt het regelmatig wassen van auto's om het uiterlijk en de algehele inruilwaarde te behouden. Natuurlijk, je houdt van je auto, maar er komt een dag dat je op zoek bent naar een nieuwe en verbeterde auto. Naar een wasstraat gaan is een goedkope manier om je auto er goed uit te laten zien en de inruilwaarde te verhogen. Dit is al helemaal een groot voordeel als je van plan bent om je voertuig binnenkort te verkopen of in te ruilen.

De brandstofefficiëntie verbeteren

Hoe absurd het ook klinkt, regelmatige autowasbeurten helpen daadwerkelijk het algehele brandstofverbruik van je auto te verbeteren. Een laag vuil op je auto verhoogt namelijk de weerstand, waardoor deze meer brandstof verbruikt. Een gewassen en schone auto zorgt ervoor dat lucht gemakkelijker over het oppervlak kan bewegen. Op deze manier bespaar je dus brandstof en ook geld als je regelmatig met je auto een bezoekje brengt aan een wasstraat. 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Twenty Four Webvertising
  • Bron artikel: Twenty Four Webvertising
  • Soort artikel: Reclame
Gepubliceerd in Ondernemend (reclame)