facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 20, 2024
     
Gemist kijk live luister live

De voordelen van een golfschool

mei 23, 2023

Het is een vaak herhaalde reactie als golfers vragen hoe ze kunnen verbeteren: 'neem les, zoek een professional'. Maar wat zijn de tastbare voordelen van geformaliseerde golflessen (versus een swingtip van je vrienden op de putting green!)? Alsof je nog meer overtuigingskracht nodig hebt, bekijk dan wat volgens ons de beste voordelen zijn van het naar een golfschool gaan. 

Tweede paar ogen 

Ons eerste voordeel is een simpele, maar niet door genoeg golfers gerealiseerd. Het kan lastig zijn om een ​​camera op de ideale plek te plaatsen om je swing goed vast te leggen, zodat je deze effectief kunt analyseren. Door je hoek slechts een paar graden te verplaatsen, kan het uiterlijk van je swing drastisch veranderen. Hoewel moderne professionals tijdens hun lessen vaak op camera's en technologie leunen, zal de overgrote meerderheid nog steeds veel aandacht besteden aan je swing zoals die voor hen verschijnt. Van grip tot uitlijning tot tempo - goede professionals zullen vaak tweaks (of grootschalige veranderingen) kunnen zien die nodig kunnen zijn vanaf een eerste blik op een paar swings tijdens je warming-up; zelfs als ze dat doen, vertrouwen ze op camera's en technologie om hun denken te valideren. 

Professioneel advies

Het volgende voordeel van het krijgen van golflessen bij Amsteldijk is dat je de hulp inroept van iemand die dit voor de kost doet. De vooruitgang van YouTube-golfinstructie is geweldig, maar als je het niet goed kunt toepassen om je eigen problemen op te lossen, bestaat de kans dat je uiteindelijk meer kwaad dan goed doet. Het uitgangspunt voor alle lessen zou moeten zijn om een ​​diagnose te stellen van de elementen van je huidige swing die de specifieke problemen veroorzaken waarmee je worstelt. Van daaruit kunnen stappen worden ondernomen om dit te corrigeren. Een toegewijde professional ziet niet alleen de verbeterpunten, maar weet ook wat de beste manier is om je weer op het rechte pad te krijgen.

Realistische verwachtingen

Het niveau dat je wilt bereiken, is misschien niet haalbaar. Een beginner die in zijn of haar eerste speeljaar 59 wil schieten, heeft waarschijnlijk 365 dagen teleurstelling voor de boeg. Het inroepen van de hulp van een ervaren professional kan enorm nuttig zijn bij het bepalen van je eigen mijlpalen en verwachtingen voor verbetering. Of je nu 100, 90, 80 of 70 wilt breken, je pro zou je moeten kunnen aangeven wat er mogelijk is... zolang je je aan het plan houdt en je best doet! 

Op maat gemaakte verbeteringen

Een ander groot voordeel van individuele golflessen is dat er geen 'one size fits all' is voor de golfswing. Er zijn veel redenen waarom Jim Furyk, Sergio Garcia, Dustin Johnson en Jon Rahm de verschillende eigenaardigheden hebben die kenmerkend zijn voor hun eigen swings. Het zou echter ongetwijfeld dwaas zijn om hun schommelingen te 'repareren' door een 'perfecte' positionering te implementeren. Deze jongens omarmen en beheersen hun natuurlijke neigingen; hen helpen om zich natuurlijk en onbelast te voelen op de baan. Goede professionals zullen de individualiteit van je eigen swing omarmen, je helpen de effectiviteit ervan te maximaliseren, terwijl ze je hopelijk wijzen op eventuele valkuilen die je moet vermijden.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Twenty Four Webvertising
  • Bron artikel: Twenty Four Webvertising
  • Soort artikel: Reclame
Gepubliceerd in Ondernemend (reclame)