facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray whatsapp omroepvenray
augustus 19, 2022
kijk live kijk live luister live

Politie

Taxussnoeisel inzamelen tot en met 12 augustus

augustus 03, 2022

Stichting Taxus Taxi gaat onvermoeibaar door in de strijd tegen kanker. Of de mussen nu van het dak vallen door de hitte, of de straten blank staan van de regen.

Inmiddels is de taxusinzameling van 2022 alweer een aantal weken in volle gang. De doelstelling van 125.000 kilo snoeisel komt dichterbij.

Normaal gesproken zamelt Stichting Taxus Taxi met haar team vrijwilligers in enkele maanden circa 500.000 kilo vers taxus groen in. Dit jaar is alles anders en hebben zij een doelstelling van 125.000 kilo gesteld. Mede omwille van de kosten heeft de stichting voor 2022 een beperkter werkgebied. Ondanks dat 125.000 kilo slechts een kwart is van wat Taxus Taxi normaal gezien inzamelt, blijkt het lastiger dan gedacht deze doelstelling te behalen.

Het aanmelden van taxussnoeisel kan via: www.taxustaxi.nl, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 085- 489 6350.

Deelnemen zonder Taxus Taxi Tas
Een andere keuze die de stichting heeft moeten maken is om dit jaar niet te werken met uitgiftepunten van de Taxus Taxi Tas. Maar ook zonder de befaamde tas is deelname mogelijk. Het snoeisel kan dan gewoon los op een hoop gelegd worden.

Einddatum taxusinzameling
Ondanks dat de inzameling pas enkele weken aan de gang is, komt ook de einddatum elke dag dichterbij. Taxus Taxi geeft aan constant te monitoren hoeveel werkzame stof er in de naaldjes van de taxus aanwezig is.

De einddatum voor de taxi inzameling van 2022 is bekend. De chauffeurs van de stichting zullen op vrijdag 12 augustus voor het laatst huis aan huis taxussnoeisel ophalen. Mensen kunnen tot donderdag 11 augustus nog een afspraak maken. Ze hopen in deze anderhalve week nog genoeg snoeisel in te zamelen om het doel van 125.000 kilo te kunnen halen.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Taxustaxi