facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 26, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Tentoonstelling in Oda Park "nieuwe uitzichten"

juli 20, 2022

Odapark presenteert vanaf 31 juli tot 23 oktober a.s. een groepstentoonstelling met werken van:
Emy Bensdorp, Deep Time Agency, Biën Kamphuis & Rutger de Vos, Brecht Koelman, Chaim van Luit, Lobke Meekes, Ingeborg Meulendijks & Rick van der Linden, Christian Odzuck, Judith Reijnders, Judith Schils, Fabian Seibert en Mona Steinhäußer
Nieuwe Uitzichten zoekt naar manieren om de natuur te integreren in onze directe leefomgeving, en daarmee in ons dagelijks leven. De tentoonstelling toont een selectie van haalbare voorstellen, wenselijke ideeën, poëtische denkpistes en megalomane plannen. Hoe kunnen planten en bomen worden ingepast in een overvolle binnenstad? Komen de tropische wouden die Nederland miljoenen jaren geleden bedekten straks weer terug? Hoe krijg je bewoners, bezoekers en ondernemers betrokken bij nieuwe vormen van natuur? En wat als alle bedrijven op een industrieterrein zouden besluiten om samen de Hangende Tuinen van Babylon te reconstrueren?

De tentoonstelling vormt de aanloop naar de gelijknamige manifestatie
Nieuwe Uitzichten van Museum Van Bommel Van Dam en Odapark later deze zomer. Negen kunstenaars en ontwerpers werden uit een open call geselecteerd om een voorstel te ontwikkelen dat bijdraagt aan de vergroening van onze omgeving. Hun plannen worden deze zomer gerealiseerd in Blerick, Oostrum, Tegelen, Venlo, Venray en Wanssum. De uitkomsten op locatie zullen van 9 september tot 2 oktober 2022 te bezoeken zijn middels fiets- en wandelroutes.

Praktische informatie:
Programma zondag 31 juli:
Tussen 13:30u–17:00u kunt u de tentoonstelling bezoeken en in gesprek gaan met de kunstenaars, onder het genot van een drankje. Om 14:00u is de officiële opening in het Theehuis.
Aanmelden is niet nodig.

De tentoonstelling is daarna nog te bezichtigen tot en met 23 oktober. Van woensdag t/m zondag, tussen 13:30–17:00u. Toegang is gratis.

 



 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: odapark
Gepubliceerd in Nieuws