facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 26, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Het college zet resterende coronamiddelen in op versterking gemeenschap

mei 19, 2022
Op 17 mei heeft het college van B&W van de gemeente Venray de eindrapportage Corona met de titel ‘Venray veert op’ vastgesteld. Hierin wordt voorgesteld hoe de resterende coronamiddelen die de gemeente van het Rijk heeft gekregen de komende periode worden ingezet. In totaal wordt bijna 1,5 miljoen euro geïnvesteerd in de Venrayse gemeenschap.
Sterke gemeenschappen
Hoewel corona zeker niet voorbij is, is het meer een onderdeel van het ‘gewone’ leven geworden. Voor de gemeente is dit een natuurlijk moment om terug te kijken hoe we met corona zijn omgegaan en hoe de resterende coronamiddelen zo goed mogelijk ingezet kunnen worden. Hierbij is de lijn vastgehouden dat de kracht in de gemeenschap zit en dat het dan ook niet meer dan logisch is om daarin te investeren.

Het college presenteert een pakket aan maatregelen dat hier voor een groot deel op inzet:
Jeugd en jongeren € 105.000,-
Sociaal maatschappelijke ondersteuning € 50.000,-
Gemeenschapsaccommodaties € 100.000,-
Positieve gezondheid en gezonde levensstijl € 225.000,-
Versterken omgeving/sociale cohesie € 425.000,-
Tijdelijke uitbreiding gezinscoaches € 50.000,-
Verbetering ventilatie basisscholen € 100.000,-
Bijdrage kosten energietoeslag € 200.000,-
Hybride werken € 200.000,-

Op economisch vlak geldt nog een aantal al eerder vastgestelde maatregelen. Medio 2021 heeft de gemeente Venray het herstel- en stimuleringsfonds Corona ingesteld waarop Venrayse ondernemers onder voorwaarden ook in 2022 nog een beroep kunnen doen. Verder worden in de eerste twee kwartalen van 2022 bij horecaondernemers geen terrasgelden geïnd en betalen marktlieden alleen standgeld als zij er ook daadwerkelijk staan. Waar het veilig en verantwoord kan, werkt de gemeente dit hele jaar mee aan uitgebreide terrassen.

Klaar voor de toekomst

“Met dit pakket aan maatregelen voor verschillende doelgroepen willen we Venray robuust maken en klaar voor de toekomst. In de coronatijd waren er talloze initiatieven van inwoners, instellingen en ondernemers die al dan niet samen met de gemeente de coronatijd draaglijker hebben gemaakt en het fundament zijn voor het huidige herstel. Nieuwe crisissen hebben zich echter inmiddels aangediend. Dan is het extra fijn als je kunt terugvallen op een sterke gemeenschap en een adequate ambtelijke ondersteuning”, aldus wethouder Jan Jenneskens.


De gemeenteraad besluit op 30 juni over de voorgestelde maatregelen.

 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: truthseeker08 via Pixabay
  • Bron artikel: Gemeente Venray
Gepubliceerd in Nieuws