facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray whatsapp omroepvenray
mei 18, 2022
kijk live kijk live luister live

Nieuw afvalbeleid vervuilt het straatbeeld van Venray

mei 09, 2022
De ergernissen rondom de stapels afval in de straten van het Brukske en andere wijken in Venray nemen dag na dag toe. In sommige straten verschijnen ware bergen van afvalzakken. In het Brukske liggen enkele stapels zo dicht bij de stoeprand dat fietsers er een boog omheen moeten maken. Hierdoor ontstaan gevaarlijke situaties op de weg.

Wanneer omwonende contact opnemen met de gemeente of met Remondis, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het ophalen van de PMD-zakken, krijgen zij te horen dat er niets aan te doen valt. Hen wordt vertelt de boel goed in de gaten te moeten houden zodat zij zien wie zijn zakken op de straat zet op de verkeerde dag. Hiervan dient dan een melding gedaan te worden.

De zorgen bij de bewoners van de vervuilde straten nemen toe nu de temperaturen gaan stijgen en het afval ongedierte zoals ratten aan kan trekken. De verpakkingen mogen namelijk zonder deze te reinigen in de PMD-zakken worden gedaan. De geur van de voedselresten die in de zakken zitten worden vervolgens geroken door katten en ratten die ze opentrekken om erbij te kunnen. Veel zakken liggen al bijna twee weken aan de straat. Voor de wijk het Brukske en Centrum Venray staat de volgende inzameldatum op 10 mei.

Het nieuw afvalverzamelsysteem kent vanaf de start al problemen. Mensen waren niet goed op de hoogte en er bleek een fout te zitten in de afvalkalender waardoor de nieuw verzamelaar Remondis de route op de verkeerde dagen maakte.

 

 

 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Omroep Venray