facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray whatsapp omroepvenray
mei 18, 2022
kijk live kijk live luister live

Minima in Venray € 500 extra door hulp VoorzieningenWijzer

mei 10, 2022

Er is hulp beschikbaar voor huishoudens in de gemeente Venray met financiële problemen door hoge energieprijzen. De energierekening is voor mensen met een laag inkomen steeds moeilijker te betalen. De overheid komt deze huishoudens tegemoet met een energietoeslag. Er zijn echter nog meer regelingen beschikbaar voor mensen met een laag inkomen. Het is echter voor velen een heel gepuzzel om te achterhalen welke rechten zij hebben en welke regelingen voor hen van toepassing zijn. En dat niet alleen, hoe vraag je deze voorziening vervolgens aan? De voorzieningenWijzer helpt inwoners van Venray om de hulp te krijgen waar ze recht op hebben. Met deze hulp hebben huishoudens al gauw € 500,- per jaar meer te besteden.

Dat geld(t) voor mij
Gemeente Venray biedt inwoners met een laag inkomen een gratis adviesgesprek met een adviseur van De VoorzieningenWijzer*. De VoorzieningenWijzer helpt mensen via Datgeldtvoormij.nl makkelijk de voorwaarden van de energietoeslag binnen hun gemeente te vinden. Bovendien wordt via een gratis adviesgesprek inzichtelijk voor welke overige toeslagen en regelingen inwoners in aanmerking komen. Samen kijken ze welke toeslagen en/of regelingen nog meer voor hen van toepassing zijn.
Armoede voorkomen
Initiatiefnemer van De voorzieningenwijzer, Martijn Boer, vertelt hierover: Voor mensen is het fijn om in gesprek te gaan met een professional om te kijken waar je precies recht op hebt en hulp te krijgen bij het aanvragen daarvan. Een gesprek levert huishoudens gemiddeld € 500,- netto per jaar op. Door de hoge inflatie is het belangrijker dan ooit dat mensen op tijd de hulp krijgen die ze nodig hebben.” Als onderdeel van het gesprek met de adviseur komt ook het thema energie aan bod. “De adviseurs onderzoeken of je recht hebt op energietoeslag. Ook kijken ze of je mogelijk nog recht hebt op lokale regelingen of andere toeslagen.” vervolgt Boer. Inwoners van Venray kunnen zich aanmelden via: https://www.datgeldtvoormij.nl/organisatie/venray
Energierarmoede
Voor veel huishoudens is de prijsstijging voelbaar in de portemonnee, maar de stijgingen treffen mensen met een laag inkomen het hardst. Ruim een half miljoen huishoudens in Nederland heeft te maken met energiearmoede. Zij hebben onvoldoende buffers om de extra kosten op te vangen. Een van de maatregelen die de gemeente biedt is € 800,- energietoeslag. Energiearmoede is een groot probleem. In Nederland is er een groot vangnet voor mensen met een laag inkomen. Maar veel mensen lopen in de praktijk vast om de regelingen te vinden die zij nodig hebben. De VoorzieningenWijzer helpt bij het vinden en aanvragen van regelingen, dat geldt ook voor de energietoeslag.” Via Datgeldtvoormij.nl vinden mensen een overzicht van de voorwaarden en de wijze waarop de toeslag aangevraagd kan worden.

*De lokale uitvoering van De VoorzieningenWijzer is een samenwerking met de gemeente Venray, PLIV en Wonen Limburg.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Moerschy via Pixabay
  • Bron artikel: VoorzieningenWijzer