facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 20, 2024
     
Gemist kijk live luister live
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 772 niet laden

Nieuwe stelling "Burgers van Venray" over nieuwe gemeentelijke coalitie

april 03, 2022

Met de verkiezingsuitslag nog vers in het geheugen wordt er niet meer naar de burgers van Venray geluisterd. De grootste partij heeft echter niet meer zoals vroeger vanzelfsprekend het voorrecht om het voortouw te nemen bij het zoeken naar coalitiepartners.

Om die reden hebben de acht fracties van de gemeenteraad voorgesteld om een tweetal informateurs aan te stellen die de vorming van een coalitie moeten gaan onderzoeken.Twee relatief onafhankelijke oud-burgemeesters van het Land van Cuijk moeten die klus gaan klaren. Het betreft de heren Walraven (VVD) en van Asseldonk (D66) die de coalitiekar gaan trekken.

De meeste partijen hebben een voorkeur om in de toekomst zonder het CDA verder te willen omdat aan het einde van de vorige gemeenteraad dat een werkbare situatie bleek. Vanwege de ontstane bestuurscrisis na het opstappen van de wethouders Jan Loonen en Anne Thielen vonden destijds de zeven overige partijen dat ze het goed met elkaar konden vinden. De stichting Burgers van Venray wil lopende het onderzoek van de beide burgemeesters de mening van de inwoners van Venray peilen en heeft op haar website www.burgersvanvenray.nl de volgende stelling geplaatst:

De regie van onafhankelijke informateurs leidt tot een betrouwbare coalitie.

Gedurende de maand april heeft u de mogelijkheid om aan te geven of u het eens of oneens bent met deze gekozen procedure voor de samenstelling van onze toekomstige gemeenteraad.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Burgers van Venray
  • Bron artikel: Burgers van Venray
Gepubliceerd in Nieuws