facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
december 10, 2023
kijk live kijk live luister live
top250 allertijden

warme kerst

×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 772 niet laden

Glasvezel in wijken en centrum Venray

maart 10, 2022

Er komt nu ook glasvezelinternet in de wijken en in het centrum van Venray. Daartoe tekent de gemeente Venray een samenwerkingsovereenkomst met KPN. Dat is afgesproken door de gemeente Venray, GlaswebVenray en KPN. Eerder werden al de kerkdorpen en het buitengebied voorzien van snel internet.

Wethouder Cor Vervoort is blij dat het gelukt is om tot een overeenstemming te komen: ‘Het burgerinitiatief GlaswebVenray heeft de afgelopen jaren keihard gewerkt om een glasvezelnetwerk in de dorpen en het buitengebied voor elkaar te krijgen. De volgende stap is glasvezel in de wijken. Ik ben heel blij dat we daarin samen met KPN én GlaswebVenray kunnen optrekken om dat voor elkaar te krijgen. Door de krachten te bundelen kunnen we echt aan de slag voor onze inwoners en ondernemers.’

Dat het een tijd geduurd heeft om ook een plan te maken voor de aanleg van glasvezel in de wijken, onderkent de gemeente. De afgelopen jaren zat eerst de energie op de kerkdorpen en het buitengebied. De aanleg van glasvezel in de wijken was voor GlaswebVenray economisch niet haalbaar. GlaswebVenray heeft daarom de samenwerking gezocht met KPN om ook de aanleg in de wijken en het centrum mogelijk te maken. De gemeente Venray ondersteunt deze stap.

GlaswebVenray en KPN hebben hun samenwerkingsafspraken al ondertekend. Ook de gemeente zal een samenwerkingsovereenkomst met KPN aangaan. Vervoort: ‘We hopen dat zo snel mogelijk ook in onze wijken en in het centrum de schop de grond in kan.’

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Omroep Venray
  • Bron artikel: Gemeente Venray
Gepubliceerd in Nieuws


Omroep Venray zoekt een
enthousiaste secretaris


Als secretaris ben je lid van het dagelijks bestuur van Omroep Venray en verricht je organisatorische, beleidsmatige en uitvoerende werkzaamheden. Ben je op zoek naar een bestuursfunctie en heb je tijd om vrijwilligerswerk te doen?
Dan hebben wij misschien wel een leuke, uitdagende functie voor je!
Of wil je alleen secretariële werkzaamheden uitvoeren voor de lokale omroep?
Ook dan zijn we op zoek naar jou!

Bekijk hier de werkzaamheden of reageer via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..