facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
december 07, 2023
     
kijk live kijk live luister live

warme kerst

×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 772 niet laden

Gratis compost ophalen bij milieustation

maart 09, 2022

U kunt weer gratis compost komen scheppen op het milieustation vanaf zaterdag 12 maart tot en met vrijdag 15 april. Maximaal één kuub (1 m3) compost kunt u ophalen. Vergeet niet uw afvalpas en een schep en eventueel aanhangwagen mee te nemen. Wees er op tijd bij, want OP = OP.

Met deze actie krijgen de inwoners van de gemeente Venray een bedankje voor het gescheiden aanleveren van groente- fruit- en tuinafval (GFT). Compost is een echt kringloopproduct, want het wordt gemaakt van gescheiden ingezameld GFT. Zo komt het organisch materiaal uit de bodem als compost weer terug in de bodem.

Compost is een uitstekende bodemverbeteraar voor uw tuin. Het voedt de bodem en stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze. Ook verbetert compost de structuur van de bodem en zorgt het voor een goede waterhuishouding. Zo ontstaat een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten.

Het hergebruik van organisch afval heeft een positief effect op het milieu. Zo legt compost CO2 vast in de bodem, waardoor het niet vrijkomt in de lucht. Compost helpt dus in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Door vergisting ontstaat duurzaam biogas, bron voor de productie van elektriciteit, warmte of autobrandstof. Ook worden van de grove houtachtige delen van compost en duurzame biobrandstof gemaakt. Die wordt in speciale energiecentrales gebruikt om er groene stroom van te maken. Composteren is daarnaast ook een voordelige manier om organisch afval te verwerken.

Het milieustation aan de Metaalweg 1d in Venray is open op maandag tot en met vrijdag van 13.00 uur tot en met 18.00 uur en op zaterdag van 9.00 uur tot 17.00 uur. Denk aan uw afvalpas!

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Omroep Venray
  • Bron artikel: Gemeente Venray
Gepubliceerd in Nieuws


Omroep Venray zoekt een
enthousiaste secretaris


Als secretaris ben je lid van het dagelijks bestuur van Omroep Venray en verricht je organisatorische, beleidsmatige en uitvoerende werkzaamheden. Ben je op zoek naar een bestuursfunctie en heb je tijd om vrijwilligerswerk te doen?
Dan hebben wij misschien wel een leuke, uitdagende functie voor je!
Of wil je alleen secretariële werkzaamheden uitvoeren voor de lokale omroep?
Ook dan zijn we op zoek naar jou!

Bekijk hier de werkzaamheden of reageer via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..