facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 19, 2024
     
Gemist kijk live luister live
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 772 niet laden

Online informatieavond over kabelverbinding Wells Meer – Keizersveld

februari 12, 2022

De gemeente Bergen gaat duurzame energie opwekken op Energielandgoed Wells Meer, een gebied van ruim 400 hectare. Door dit op één plaats te doen kunnen kwetsbare natuurgebieden zoals het Maasdal en Nationaal Park De Maasduinen gespaard blijven.

De zonnevelden en windturbines van Wells Meer zijn ook van belang voor de gemeente Venray, om daar in de toekomst duurzame energie vandaan te halen. Daarom hebben de gemeenten Bergen en Venray afgesproken dat Venray op termijn mede-eigenaar van het landgoed kan worden.

Om die energie te kunnen gebruiken bouwt Enexis een transformatorstation op het landgoed. TenneT sluit dit station aan op het landelijke hoogspanningsnet. Hiervoor wordt een nieuwe, ondergrondse 150 kV-kabelverbinding gerealiseerd tussen Wells Meer en het bestaande hoogspanningsstation op Keizersveld in Venray. Die wordt deels gegraven, en deels geboord.

Voor die verbinding is inmiddels een zoekgebied vastgesteld. Dit is een strook tussen de 850 een 500 meter breed. Daarbinnen onderzoekt TenneT de mogelijkheden voor een definitief tracé, rekening houdend met de belangen van de omgeving. Daarom houden TenneT en de gemeente Venray een online informatieavond op 22 februari 2022, van 19.00 tot 20.30 uur.

Alle grondeigenaren en gebruikers langs het geplande tracé hebben hiervoor persoonlijk een uitnodiging gekregen, maar iedereen die interesse heeft kan zich aanmelden. Stuur daarvoor een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met in de onderwerpregel Aanmelding bijeenkomst Venray-Bergen. U ontvangt vervolgens een link voor de online bijeenkomst. Tijdens de bijeenkomst vertelt TenneT hoe u kunt reageren en meedenken, en hoe u op de hoogte wordt gehouden.

Als u niet kunt deelnemen maar wel op de hoogte gehouden wil worden, stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of bel 0478-523333. Meer informatie staat op www.tennet.eu/venraybergen. Na de informatieavond wordt daar nadere informatie over het mogelijke tracé en de procedure toegevoegd. De informatieavond kan daar dan ook worden teruggekeken.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Omroep Venray
  • Bron artikel: Dorpsraad Oostrum
Gepubliceerd in Nieuws