facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 24, 2024
     
Gemist kijk live luister live
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 772 niet laden

Venray in transitie: Opnieuw warmtescans onder 1200 oudere woningen

februari 07, 2022
Ter voorbereiding van de overgang naar aardgasloos in 2050, voert de gemeente Venray opnieuw 1200 warmtescans uit onder oudere woningen. Aan de hand van de uitkomst van deze warmtescans ontvangen huiseigenaren een adviesrapport hoe woonkomfort te verhogen en kosten voor energiegebruik te verlagen.  

In 2021 voerde een gespecialiseerd bedrijf in opdracht van de gemeente al warmtescans uit onder 1100 oudere woningen. Met een dergelijk thermografisch onderzoek kan worden onderzocht waar warmte uit de woning verloren gaat en waar het zinvol is om extra isolatie aan te brengen. Deelnemers konden na afloop via een enquête laten weten wat hun bevindingen hierover waren. Het merendeel van de respondenten bleek enthousiast over de actie. Dit was reden voor de gemeente om opnieuw warmtescans uit te laten voeren.

Dit keer worden er huizen in de wijken Venray West-Zuid, Oranjebuurt, Landweert en de dorpskern in Ysselsteyn gescand. Het betreft oudere koopwoningen van vóór 1990 met energielabel C of lager. Na afloop van de actie organiseert de gemeente een (online) bijeenkomst om deelnemers, maar ook andere geïnteresseerden te informeren over de uitkomsten en ervaringen te delen. 

Hoe woningen in Venray de komende 30 jaar gaan passen binnen een aardgasloze samenleving staat beschreven in de Transitievisie warmte (2021). Het besparen van energie is een belangrijk onderdeel in dit proces. Niet gebruikte energie zou volgens de gemeente de grootse en beste vorm van verduurzaming zijn. 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Pixabay
  • Bron artikel: VieCuri
Gepubliceerd in Nieuws