facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 26, 2024
     
Gemist kijk live luister live
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 772 niet laden

GGD opent pop-up-vaccinatielocatie voor twijfelaars in VieCuri ziekenhuis

februari 07, 2022
Op maandag 7 februari opent GGD een tijdelijke vaccinatiepost in de hal van het VieCuri ziekenhuis in Venlo. Zowel patiënten als bezoekers kunnen zich hier zonder afspraak laten vaccineren. De locatie bevindt zich tegenover de apotheek in VieCuri Venlo (route 17). Iedereen vanaf 12 jaar kan hier terecht voor een eerste of tweede coronavaccinatie. En wie 18 jaar of ouder is kan er een boosterprik halen.
Twijfelaars laagdrempelig toegang verschaffen

Doel is om zoveel mogelijk mensen in de gelegenheid te stellen een eerste, tweede of boosterprik tegen corona te halen. IJsbrand Schouten, bestuursvoorzitter VieCuri: “Wie nog twijfelde kan op deze manier laagdrempelig, zonder afspraak, meteen gevaccineerd worden. Uiteraard is er alle ruimte voor het stellen van vragen over nut en noodzaak van vaccineren.”

Verhogen vaccinatiegraad regio

Jac Rooijmans, directeur GGD Limburg-Noord: “Ruim 85% van de mensen in onze Veiligheidsregio is gevaccineerd tegen corona. Maar we zien ook dat een groep twijfelt. Voor hen is deze actie bedoeld. In het ziekenhuis kunnen zorgen en vragen besproken worden. De patiënt beslist natuurlijk zelf of hij een vaccinatie neemt. In dat geval kan hij na zijn afspraak meteen doorlopen naar onze vaccinatiepost. Zo kunnen we samen met VieCuri een bijdrage leveren aan het verhogen van de vaccinatiegraad in onze regio. De samenwerking is een goed voorbeeld van hoe we als zorgsector één front vormen tegen COVID-19.” De tijdelijke vaccinatiepost in VieCuri blijft open zolang als nodig is.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Pixabay
  • Bron artikel: VieCuri
Gepubliceerd in Nieuws