facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
juli 16, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Geslaagd openingsweekend nieuwe Bibliotheek aan Gouden Leeuwpad in Venray

juni 17, 2024

De nieuwe Bibliotheek aan het Gouden Leeuwpad in Venray opende haar deuren met een weekend vol activiteiten die zowel genodigden als inwoners van de gemeente Venray enthousiast maakten. BiblioNu is zeer tevreden met hoe het openingsweekend verlopen is.

De officiële opening vond plaats op donderdag 13 juni, waarbij wethouder Wim de Schryver en Fons Steggink, directeur-bestuurder van BiblioNu, alle genodigden welkom heette. "Deze nieuwe Bibliotheek is aanwinst voor ons centrum. Ik hoop dat het een plek wordt waar veel van onze inwoners naar toe gaan om er te lezen, te leren en elkaar te ontmoeten. ," zei wethouder Wim de Schryver tijdens zijn welkomstwoord. Fons Steggink voegde toe: "We zijn enorm trots op dit nieuwe hoofdstuk voor BiblioNu. Met de veelzijdige functies van het nieuwe pand, hopen we een thuisbasis te creëren voor alle inwoners van de gemeente Venray. Iedereen is welkom.” Na deze woorden stapten Wim en Fons letterlijk een nieuw hoofdstuk in, en volgden de genodigden hen door een symbolisch boek om de nieuwe Bibliotheek binnen te gaan. De gasten werden verwelkomd met drankjes, hapjes en de muzikale klanken van Jack Club Music.

Het openingsfeest ging door op vrijdag 14 en zaterdag 15 juni, waar de opening van het nieuwe pand werd gevierd met de inwoners van Venray. Het openingsprogramma was spectaculair. De geboorte van Olle werd gevierd met heerlijke geboortekoekjes, er werden diverse lezingen gegeven en bezoekers kregen een speciaal recept van literaire apothekers met advies over boeken en activiteiten binnen BiblioNu. Op zaterdag werd het publiek ook getrakteerd op theater en mimespelers in en rondom de Bibliotheek.

Het enthousiasme van de inwoners van Venray voor de nieuwe Bibliotheek was duidelijk zichtbaar en werd gedeeld via social media. Bezoekers maakten op ludieke wijze foto's met boeken van de Bibliotheek, wat zorgde voor een prachtige online buzz.

De nieuwe Bibliotheek aan het Gouden Leeuwpad is nu officieel geopend en we kijken uit naar een toekomst vol kennisdeling, leesplezier en ontmoeting.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: BiblioNu
  • Bron artikel: BibioNu
Gepubliceerd in Nieuws