facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
juli 16, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Succesvolle Theatervoorstelling ‘Het Huis 44-24’ in Openluchttheater Overloon

juni 18, 2024

De afgelopen dagen heeft het Openluchttheater in Overloon bruisende voorstellingen van ‘Het Huis 44-24’ mogen verwelkomen. Bezoekers werden meegenomen op een indrukwekkende reis door de tijd, waarbij het verleden en het heden elkaar ontmoetten en met elkaar in gesprek gaan.

Het Huis 44-24” is een familieverhaal met diepgang. Het is niet het zoveelste verhaal over de oorlog. Lucas de Waard, die het script heeft geschreven, laat de twee tijdbeelden door elkaar heenvloeien en het wordt dan pijnlijk duidelijk dat er in tachtig jaar niets is veranderd. Keuzes bepalen het leven, alleen van te voren weet je niet welke consequenties die ene keuze kan hebben. Lucas kan als geen ander de bezoeker meenemen in de dilemma’s van toen en nu. De cast neemt de bezoeker mee in de emoties die bij de dilemma’s horen.

De huisgenoten, zoals de acteurs in dit theaterspektakel ook wel worden genoemd, zetten in Overloon een fantastische professionele prestatie neer. Voeg daar de entourage van het bostheater, de verlichting en het geluid aan toe en je krijgt een voorstelling die je niet snel zal vergeten. Dat het publiek laaiend enthousiast was, bleek wel uit het dubbele applaus na afloop van de voorstelling. En terecht!

De overige voorstellingen van ‘Het Huis 44-24’ in Overloon vinden plaats op:

  • Donderdag 20 juni om 20:44 uur

  • Vrijdag 21 juni om 20:44 uur

  • Zaterdag 22 juni om 20:44 uur

  • Zondag 23 juni om 20:44 uur.

Mis deze unieke voorstelling niet! “Het Huis 44-24” is te zien in het Openluchttheater Overloon van 20, 21, 22 en 23 juni 2024. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website www.hethuis44-24.nl. Wees er snel bij, want de vraag naar tickets is nu al groot.

Over het Openluchttheater Overloon

Het openluchttheater is een kleinschalig intiem en mooi, midden in de bossen gelegen, natuur-theater met 400 zitplaatsen.

Het is een uniek openluchttheater, liggend in het park bij het Oorlogsmuseum Overloon, en omringd door vele bomen. Juist dat maakt de akoestiek, de entourage en de gehele beleving bijzonder. Ruik en proef de buitenlucht in het theater met het mooiste plafond van de regio, dat elk kwartier weer anders is. Dankzij de vele vrijwilligers is het voor bezoekers en artiesten mogelijk om tijdens en na de voorstelling gebruik te maken van de horeca. Het openluchttheater is, dankzij een bijzondere en natuurlijke akoestiek, ook heel geschikt voor muziekoptredens. Een theater dat volledig op vrijwilligers draait.

 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Openluchttheater Overloon
  • Bron artikel: Openluchttheater Overloon
Gepubliceerd in Nieuws