facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 28, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Directeur Ward Verkuylen vertrekt bij NLW Groep

april 18, 2024

Ward Verkuylen stopt als directeur van de NLW Groep, hoofdzakelijk vanwege het ontbreken van samenwerking met de ondernemingsraad en geplande beleidswijzigingen van de drie gemeenten: Peel en Maas, Venray en Horst aan de Maas.

Verkuylen, directeur sinds 2021, merkte dat zijn opdracht door beleidsveranderingen en maatschappelijke ontwikkelingen onhaalbaar werd, maar desondanks heeft NLW enkele successen geboekt. In 2023 werkten meer medewerkers voor het eerst bij lokale ondernemers dan bij het bedrijf zelf. Ook zijn de opbrengsten gestegen, kosten onder controle en klanttevredenheid hoog.

De aandeelhoudende gemeenten zien een vernieuwde aanpak voor NLW als noodzakelijk vanwege maatschappelijke veranderingen en de wens om voor elke inwoner de beste plek te bieden. In juni en december van dit jaar zal hier meer over bekend worden gemaakt.

Verkuylen vindt deze koerswijziging te ver van zijn oorspronkelijke opdracht liggen. Hij ziet dit als een goed moment om ruimte te maken voor opvolging en zijn eigen koers te varen. Na de presentatie van de jaarcijfers op 17 mei legt Verkuylen zijn functie neer. "Mijn opdracht bij NLW is zeker nog niet volbracht en de samenwerking met collega's en klanten bevalt me zeer goed, maar de huidige situatie heeft mij toch tot dit besluit gebracht. Mijn toekomst ligt bij andere initiatieven waar kwetsbare inwoners uit de brede regio direct profijt van hebben."

Het dagelijks bestuur respecteert zijn besluit en zal op zoek gaan naar een nieuwe directeur. 

Foto: Ward Verkuylen in zijn rol als directeur bij jubileumuitreikingAanvullende informatie

  • Bron foto: Diana
  • Bron artikel: Gemeente Venray
  • Maker: Diana
Gepubliceerd in Nieuws