facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 28, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Weet jij de lokbus met drugsafval te vinden ?

april 18, 2024

In de gemeente Venray staat van vrijdag 19 april tot en met woensdag 24 april de Kijk Niet Weg lokbus. Schuilt er in jou een rechercheur? Weet jij de bus met drugsafval te vinden? Deelnemers maken kans op een kleine beloning.

Nieuw initiatief 

Er zijn het verleden wel vaker lok-voertuigen door de politie ingezet, maar nog nooit is het in een spelvorm gedaan. Inwoners worden de komende dagen opgeroepen op zoek te gaan naar de Kijk Niet Weg-lokbus. In de bus zijn spullen te vinden die worden gebruikt door drugscriminelen.

Veilig buitengebied

Herken jij de signalen van drugscriminaliteit? Ga op zoek naar de Kijk Niet Weg lokbus en laat zien dat jij niet wegkijkt. Start met speuren en Meld wat je ziet, voor een veilig buitengebied. De bus staat in het buitengebied en is voorzien van een QR-code. Deelnemers aan het spel kunnen door de QR-code te scannen hun gegevens achterlaten via een online formulier. Onder de vinders van de lokbus worden drie tegoedbonnen van € 25,- per stuk verloot.

Aanleiding voor dit initiatief 

Drugscriminelen maken gebruik van grote bestelbussen en kleine vrachtwagens om drugsafval te vervoeren. “Uit onderzoek van de politie blijkt dat met name grote witte bestelbussen worden gebruikt. Door het inzetten van de lokbus in de acht Noord-Limburgse gemeentes willen we inwoners leren wat signalen kunnen zijn van drugscriminaliteit. Daarnaast roepen we onze inwoners op om echte verdachte signalen te melden bij de politie 112 (spoed) of 0900-8844 (geen spoed) of Meld Misdaad Anoniem via 0900-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl”, aldus projectleider Bart Levels.

De acht Noord-Limburgse gemeentes ontwikkelden de bewustwordingscampagne Kijk Niet Weg. Een nieuw onderdeel van deze campagne is de lokbus. De bus komt in iedere gemeente zes dagen te staan. We beginnen vrijdag 19 april in de gemeente Venray. Meer informatie www.kijknietweg.eu/lokbus

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Interventieteam Noord Limburg
  • Bron artikel: Interventieteam noord Limburg
  • Maker: Wim
Gepubliceerd in Nieuws