facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 02, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Limburg maakt zich op voor grote voorjaarsschoonmaak!

maart 23, 2024

Vandaag staat Limburg in het teken van de 22e editie van de Landelijke Opschoondag.

Een indrukwekkend aantal van 38.125 enthousiaste deelnemers heeft zich officieel aangemeld om de provincie te ontdoen van zwerfafval. De 'Supporters van Schoon' hebben maar liefst 2.525 acties en gebieden op de kaart gezet, waardoor de impact van deze opruimdag aanzienlijk is.

De kracht van dit evenement ligt in de samenwerking van de deelnemers; jong en oud slaan de handen ineen. Van buren tot bedrijven, van scholen tot gemeenten, iedereen draagt zijn steentje bij aan een schoner Limburg. Gewapend met handschoenen, grijpers en vuilniszakken trekken ze eropuit om het zwerfafval aan te pakken en de natuur te beschermen.

Tegelijk met de Landelijke Opschoondag gaat in Limburg ook de Maas Cleanup van start, een initiatief gesteund door lokale bedrijven en IVN. Meer dan 10.000 vrijwilligers zetten zich in om de oevers van de Maas, van Limburg tot Rotterdam, te ontdoen van zwerfvuil.  Ook in de gemeente Venray wordt er vandaag langs de Maas opgeruimd, met Wanssum als centraal punt. Vanuit deze locatie verspreiden de deelnemers zich over drie verschillende gebieden om de handen uit de mouwen te steken en de omgeving te verlossen van ongewenst afval.

De Landelijke Opschoondag en de Maas Cleanup is een prachtig voorbeeld van hoe gezamenlijke inspanningen kunnen leiden tot een schonere leefomgeving voor mens en natuur.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Supporter van Schoon
  • Bron artikel: Supporter van Schoon
  • Maker: Diana
Gepubliceerd in Nieuws