facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 19, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Hoe verduurzamen je energierekening betaalbaar houdt!

maart 01, 2024

Het Nationaal Warmtefonds viert zijn 10-jarig jubileum met een hernieuwde focus op het vergroten van zijn impact om meer Nederlanders te helpen bij het verduurzamen van hun woningen.

Energiearmoede treft vaak huiseigenaren met beperkte financiële middelen, die desondanks weinig gebruikmaken van beschikbare ondersteuning voor woningverduurzaming. In samenwerking met diverse partners zet het Nationaal Warmtefonds zich in om de aanvraagprocedures voor subsidies en leningen te vereenvoudigen, zodat deze voor iedereen toegankelijk zijn.

Het Nationaal Warmtefonds wil ook een financiering voor Verenigingen van Eigenaren (VvE's) voor de verduurzaming van hun gebouwen. Het fonds erkent de noodzaak om het tempo van verduurzaming bij VvE's te versnellen. Om dit te bereiken, wordt gewerkt aan het vergroten van draagvlak binnen VvE's voor verduurzaming, het onderzoeken van regelingen voor leden met beperkte financiële middelen, en het overwegen van financiering voor VvE's waar één eigenaar een meerderheid van de appartementen bezit. Daarnaast wordt gekeken naar de mogelijkheid om ook groot onderhoud te financieren, aangezien sommige VvE's dit eerst moeten aanpakken voordat ze kunnen verduurzamen.

Het Nationaal Warmtefonds streeft ernaar om nog meer particulieren, VvE's en scholen te ondersteunen bij het verkrijgen van betaalbare financiering voor verduurzamingsprojecten. Tot 2030 wil het fonds 500.000 huiseigenaren helpen bij verduurzaming van de eigen woning. Huiseigenaren met een verzamelinkomen van minder dan € 60.000 bruto per jaar kunnen hiervoor een renteloze lening aanvragen.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Pixabay
  • Bron artikel: Nationaal Warmtefonds
  • Maker: Diana
Gepubliceerd in Nieuws