facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 19, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Annapark volop in ontwikkeling

maart 01, 2024

Voortdurend wordt  het Annapark in uitstekende conditie gehouden, zodat bezoekers ook de komende generaties kunnen blijven genieten van deze mooie plek in Venray. Dagelijks zijn hoveniers aan het werk op verschillende plekken in het park. Binnenkort wordt gestart met het grasmaaien en snoeiwerkzaamheden aan de bomen. Van de werkzaamheden kunt u wat hinder ondervinden. De overlast zal echter tot een minimum beperkt worden.

Zorgappartementen in Theresia

De Omgevingsvergunning Activiteit Bouwen voor de ontwikkeling van paviljoen Theresia is inmiddels afgegeven en onherroepelijk. Momenteel is men bezig met de voorbereidingen voor de renovatie en transformatie van dit grote pand. De verwachting is dat  in maart gestart wordt met de werkzaamheden voor de 35 nieuwe, duurzame zorgappartementen die samen met Domus Valuas worden gerealiseerd. De renovatie betreft het volledig vernieuwen van de kap en het aanbrengen van nieuwe hardhouten kozijnen met triple beglazing. Ook worden andere duurzaamheidsmaatregelen genomen, zoals het aanbrengen van nieuwe spouw-, gevel- en vloerisolatie en het installeren van een bodemwarmtepomp. Met deze maatregelen wordt gezorgd voor nieuwe duurzame levensloopbestendige appartementen zodat de toekomstige zorgbehoevende bewoners hier zeer comfortabel kunnen wonen.

Nieuwe dienstverlening

Op de begane grond van paviljoen Pieter zijn bijna alle ruimten verhuurd. Sinds december 2023 heeft Daadkracht Venray haar deuren geopend. Daadkracht Venray is een praktijk voor psychologie gespecialiseerd in loopbaan coaching en begeleiding. Door de vestiging op het Annapark kunnen sessies en bijeenkomsten nu optimaal worden gecombineerd met mooie wandelingen.
Binnenkort vestigen zich nog twee zorggerelateerde organisaties. Verloskundige Praktijk Venray en JUST SEE ME Kinderfysio&Coaching verhuizen aan het eind van deze maand naar een mooie ruimte op de begane grond van paviljoen Pieter. Mooie aanvullingen op het mooie aanbod aan (maatschappelijke) dienstverlening op het Annapark.

Nieuwe woonkansen

Naast zorg en dienstverlening wordt ook gekeken naar de ontwikkeling van koopappartementen  in paviljoen Jan. Onderzocht wordt  de mogelijkheid om tot een optimale en duurzame invulling te komen. Dit alles ook ten behoeve van het klimaat. Verder is het de bedoeling om de woonlasten zo beperkt mogelijk te houden en een goed wooncomfort te realiseren.

Interesse ? Laat dan uw gegevens achter via de website annapark.nl/wonen/

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Archief Omroep Venray
  • Bron artikel: Annapark Venray
  • Maker: Wim
Gepubliceerd in Nieuws