facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 19, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Woningbouw De Brier gaat niet door

februari 23, 2024

SVE Group, de projectontwikkelaar achter het geplande woningbouwproject op De Brier in Venray, heeft besloten om het project niet voort te zetten.

Financiële belemmeringen hebben geleid tot het stopzetten van het oorspronkelijke plan voor ongeveer 300 woningen op deze locatie. Als reactie op deze ontwikkeling heeft de gemeente Venray besloten om de herontwikkeling van het terrein over te laten aan de vrije markt.

Het oorspronkelijke idee om woningen te bouwen op het noordelijke deel van het bedrijventerrein De Brier werd positief ontvangen door de gemeente, gezien de ligging nabij een bestaande woonwijk en het ongebruikte terrein. Het annuleren is teleurstellend, vooral gezien de aanhoudende vraag naar nieuwe woningen in verschillende doelgroepen.

Het behoud van De Brier als een waardevolle locatie om te voorzien in deze behoefte blijft daarom een prioriteit voor de gemeente. Het is van belang dat het terrein niet ongebruikt blijft liggen en dat het wordt benut om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar huisvesting.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Omroep Venray
  • Bron artikel: Gemeente Venray
  • Maker: Diana
Gepubliceerd in Nieuws